Президент призначив Володимира Гордійчука новим заступником командувача Нацгвардії

Президент призначив Володимира Гордійчука новим заступником командувача Нацгвардії

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Український лідер Володимир Зеленський у п’ятницю, 5 квітня, призначив нового заступника командувача Національної гвардії України. Ним став Володимир Гордійчук, йдеться в указі на сайті Офісу президента.

З жовтня 2019 року Гордійчук був керівником Центрального територіального управління Нацгвардії у Дніпрі, йдеться у Facebook МВС України. 1996 року він закінчив Київський інститут Військово-повітряних сил України, а вже 2012 року отримав диплом магістра Академії внутрішніх військ МВС України. Гордійчук пройшов усі основні командирські посади від командира взводу до командира полку.

Гордійчук виконував завдання у зоні проведення АТО. Брав участь у зачистці міст Луганської області від незаконних збройних формувань, зокрема міста Лисичанська.

Наприкінці березня Зеленський звільнив двох заступників глави Офісу президента Андрія Єрмака Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова. На їхнє місце глава держави призначив Ірину Мудру та Олену Ковальську. Також 29 лютого Зеленський повідомив, що колишній секретар РНБО Олексій Данилов вирушить послом України до Молдови. За його словами, Данилов сам казав йому, що далі бачить свою роботу в Україні саме так. 26 березня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський звільнив голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. Після цього він призначив Литвиненка на посаду секретаря РНБО. Раніше цю посаду обіймав Олексій Данилов.
Джерело

Новости Украины