Умеров та Сирський обговорили з головою Пентагону ситуацію на фронті

Умеров та Сирський обговорили з головою Пентагону ситуацію на фронті

Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони України Рустем Умеров та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у п’ятницю, 5 квітня, провели телефонну розмову з головою Пентагону Ллойдом Остіном. Про це повідомляє Twitter Умерова.

— Ми докладно поінформували міністра оборони про поточну ситуацію та нещодавні атаки Росії на українські міста та громадянську інфраструктуру. Я ще раз наголосив: Україні потрібно більше систем ППО та ракет. Ми маємо разом зупинити ворога вільного світу та зробити це тут, в Україні, — написав Умеров.

За словами Умерова, під час розмови з Остіном було обговорено поточну динаміку на фронті. Крім того, разом із Остіном міністр та головком ЗСУ погодили план дій.

Наприкінці березня Сирський провів зустріч із головою військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером. Під час розмови Сирський озвучив співрозмовнику головні потреби ЗСУ та розповів про ситуацію на фронті. У середині березня головнокомандувач оголосив, що у Збройних силах України розпочалася ротація військовослужбовців, які виконують бойові завдання на передовій.
Джерело

Новости Украины