«Принижував честь і гідність українців за національною ознакою»: вінничанина засудили до 3 років в’язниці

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: advokatpost

До 3 років позбавлення волі без конфіскації майна засудили вінничанина, який публічно виправдовував військову агресію Російської Федерації проти України. Про це йдеться на сайті Вінницького міського суду.

Антиукраїнські публікації він поширював на власній сторінці у Facebook. Під час допиту на судовому засіданні чоловік повністю визнав свою вину.

"Публічно виправдовував військову агресію російської федерації проти України. Підтримував президента країни-агресора, принижував честь та гідність представників державної влади України. Публічно звинувачував Президента України Володимира Зеленського у провокуванні нападу на Україну, публічно звинувачував ЗСУ у вбивствах, грабунках та фізичному насиллі на Донеччині. Публічно принижував честь і гідність українців за національною ознакою", — йдеться у повідомленні.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому суд врахував характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення, яке відноситься до категорії нетяжких злочинів.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Новости Украины