Прокуратура оголосила підозру у колабораціонізмі псевдоголові сільської ради на Херсонщині

За інформацією: Суспільне Херсон.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Херсонська обласна та Скадовська окружна прокуратури підозрюють жителя Скадовська у колабораційній діяльності. Підозра оголошена заочно. Про це повідомила у Telegram пресслужба відомства.

За даними слідчих СБУ, житель Скадовська у серпні минулого року погодився співпрацювати з окупаційною владою та очолив «сільську раду села Шевченко Скадовського району».

«На псевдопосаді він організував роботу незаконно створеного органу влади, здійснював набір співробітників. Брав участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території. Також в інтерв’ю з проросійськими ЗМІ він публічно схвалював дії окупаційної влади та армії РФ», — йдеться у повідомленні.

Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

Що відомо

  • На Херсонщині так званого «радника голови ДНР» судитимуть за викрадення та незаконне утримання секретаря Новокаховської міськради Дмитра Васильєва. Обвинувальний акт прокуратура області передала до суду.
  • Правоохоронці ідентифікували російського військового, який від початку окупації Херсонської області був призначений «комендантом-начальником гарнізону» у Лазурному. Одеська обласна прокуратура підозрює його у порушенні законів і звичаїв війни.
  • Трьох колишніх працівників державної установи «Херсонський слідчий ізолятор» судитимуть за держзраду, прокурори скерували обвинувальні акти до суду.

Новости Украины