Пропонував елітні автівки: на Хмельниччині оголосили підозру псевдодилеру

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: ілюстративне.

На Хмельниччині правоохоронці оголосили підозру жителю Шепетівського району, який під приводом продажу іноземних авто скоїв серію шахрайств. Псевдодилеру, який виманив у громадян більше мільйона гривень, може загрожувати до 8 років ув’язнення.

Про це повідомляє поліція Хмельницької області.

"Як встановили правоохоронці, зловмисник видавав себе за автодилера. Користуючись попитом на іноземні автівки, він пропонував придбати елітні транспортні засоби з-за кордону. За доставку товару та власне за саме авто просив повну передоплату. Після отримання коштів зв'язок з чоловіком переривався. Таким чином шахраю вдалось ошукати одне подружжя потерпілих на 253 тисячі гривень, іншу родину — більше ніж на шістсот тисяч гривень", — йдеться у повідомленні поліції.

За інформацією правоохоронців, ще двох своїх жертв зловмисник вводив в оману впродовж трьох років.

"У місцевої жительки шахрай виманив 3 тисячі доларів та більше п’яти тисяч євро на авто з-за кордону. Ще один ошуканий віддав шахраю 6 тисяч доларів у борг. Роками позичені гроші "товариш" обіцяв повернути, навіть віддав начебто своє авто як заставу. А вже за деякий час до потерпілого звернувся реальний власник автомобіля з вимогою його повернути. Виявилось, що заставна автівка була орендована", — повідомляють у поліції.

Наразі усі махінації спритника, додають в поліції, розслідують правоохоронці. Псевдодилеру оголосили підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене повторно, у великих розмірах). Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Новости Украины