Прошу до нашого куреня — рашисти показали, як зустрічають українців на окупованій Мелітопольщині

Прошу к нашему шалашу - рашисты показали, как встречают  украинцев на оккупированной Мелитопольщине

Жити спорожнілому Мелітополі рашистам може і привільно, можна завезти сюди "сміття" з усієї Росії, але для картинки "русского міра" безсторонній справжній стан речей.

Рішення про створення всіх умов для повернення жителів окупованих територій додому доручив створити кремлівський диктатор Путін. Зрозуміло, що покинувши з такою працею окуповані міста, повертатися в них українці не прагнуть. Але буває, що люди змушені приїжджати в окупацію і миритися з фашистським режимом.

Як це відбувається, і яке пекло доводиться зазнати під час повернення додому, розповіла українка, яка повернулася з Польщі в окуповане місто. За словами жінки, дорога була дуже складною. Але час до кордону від Варшави до кордону Латвії з рф, пролетів непомітно. Далі почалося справжнє пекло:

— Приїхали туди до 8.00 ранку, поки заповнили всі папери, нам сказали, що пропускати почнуть о 12.00. Сказали поділитися на групи по 7 осіб. Я була в першій групі. О 12.00 нам сказали проходити. Перейшли на бік рф, і тут почалося пекло. Зайшли в приміщення, де чекають виклику на бесіду, а там уже чоловік 30 перебуває. Люди сиділи ще з вечора попереднього дня! Це був шок. Стільців дуже мало, розміщувалися, як могли. Із приміщення виходити не можна, телефонами користуватися заборонили. Я читала, що таке може бути, тому запаслася водою, печивом. Через 3 години прийшла друга наша група, як же вони були здивовані, коли побачили, що ми ще там, думали, що ми вже в автобусі. А коли дізналися, що люди з вечора сидять, то … У підсумку, наша перша сімка пішла на співбесіду о 5 годині ранку. О 12.00 15 травня ми туди зайшли, а о 5.00 16 травня першу людину запросили на бесіду. Коли ми у співробітників намагалися дізнатися, чому протягом 5 годин нікого не викликають, нам відповіли, що, якщо вони захочуть, то ми і місяць будемо тут сидіти. Загалом, ми вирішили більше не нариватися, а просто сидіти і чекати. Сама бесіда за часом у кожного по різному, мене мурижили 40 хвилин, сказали, що у них є інфа, що я працюю в МВС України, в якому місті я з переляку забула. Я стояла на своєму. Залякували, намагалися підловити. Я відразу вирішила, що буду говорити правду, щоб самій не заплутатися. До телефону претензій не було. Дивилися ретельно, — пише жінка.

За її словами, у Сімферополі українців допитували менше, виділяючи приблизно 10 хвилин на людину. Але все ж поїздка вийшла вкрай важкою морально, чотири доби в дорозі. Найприємніше відчуття в українки, яка приїхала додому, залишилися від попутників, які підтримували один одного як могли, ділилися водою та їжею у виснажливому очікуванні рашистського допиту.

Жінка зізнається, що скоро на неї чекає зворотна дорога. Для неї вона вирішила прокласти зовсім інший маршрут.

Джерело

Новости Украины