У Мелітополі окупанти прирікають тяжкохворих на болісну смерть

В Мелитополе оккупанты обрекают тяжелобольных на мучительную смерть

У Мелітополі окупанти вийшли на новий рівень паспортизації — зашморг примусу затягується на шиї місцевих жителів дедалі тугіше й тугіше. Оскільки навіть під загрозою депортації притомні люди не хочуть його брати.

Цього разу рашисти придумали для таких "упертюхів" справжнє випробування — з 1 червня вони заборонять видачу безкоштовних ліків тим, хто не обзавівся "курячим аусвайсом" і СНІЛСом.

— Найдешевший аналог наших крапель у ніс — від 80 рублів (на підконтрольній Україні території — 26 грн), краплі від отиту — 600 рублів (180 грн), а якщо йдеться про якісь серйозні ліки, то готуйся рахувати тисячами. Тому, звісно, люди, здоров'я яких залежить від наявності ліків, підуть за російським паспортом, бо інакше не вижити, — каже мешканка Мелітополя.

Це що стосується більш-менш "офіційної" інформації. Але ж є ще й неофіційна — так, у Мелітополі діє якесь негласне розпорядження лікарям місцевої лікарні: госпіталізувати хворих до стаціонару без паспорта рф не можна.

Не в останню чергу такі "темники" лікарям спускають і від безвиході. Наприклад, служба швидкої допомоги на виклики приїжджає зовсім без медикаментів — доходить до того, що у "валізці" лікарів немає навіть елементарного парацитамолу.

Причина такого дефіциту ліків — банальна. Уся гуманіарка, яка приходить до Мелітополя і нібито призначена для простих людей, іде на лікування російських вояк.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що без паспорта рф не можна отримати навіть інсулін для дітей. 

А наприкінці лютого тих, хто не розжився паспортом рф, вирішили оголосити іноземцями.  Ще раніше рашисти погрожували проблемами з кар'єрою, пенсіонерам говорили, що пенсії платити не будуть, і фейками про конфіскацію житла лякали, і перепустку, щоб окупованою частиною області на авто їздити, без паспорта рф не видавали. Однак усе це допомагає дуже і дуже слабо.

Джерело

Новости Украины