Протягом доби вилучено 133 кг незаконно добутої риби, — Херсонський рибоохоронний патруль

За повідомленням прес-служби Херсонського рибоохоронного патруля, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства) та три — за ч. 1 ст. 88-1КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено один акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

 Для прикладу, під час рибоохоронної роботи Херсонським рибоохоронним патрулем в акваторії Каховського водосховища, поблизу м. Каховка Херсонської області затримано громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою мисинової сітки з берега. У такий спосіб порушник наловив 28 екз. плітки та 8 екз. карася сріблястого. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 17 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 2 516 грн.

 Під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у м. Херсон державними інспекторами затримано трьох порушників, які реалізовували рибу загальною вагою 90 кг: 62 кг карася сріблястого (молодь) та 28 кг ляща (молодь). Продавці не змогли надати документів, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На затриманих громадян складені протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Риба залишена порушникам на відповідальне зберігання до рішення суду.

Читайте також: В Олешках дільничні склали адмінматеріали щодо здійснення торгівлі з рук у невстановлених місцях

Источник

Новости Украины