Радбез ООН повинен підняти тільки одне питання: про негайне виведення із ЗАЕС російських терористів, — експерт

Окупанти повністю мілітаризували ЗАЕС, замінували її територію та енергоблоки, неодноразово наражали об'єкт на обстріли.

 

На порядку денному Ради Безпеки ООН має стояти лише одне питання — про негайне виведення окупантів із ЗАЕС та їхню відповідальність за скоєні злочини.

 

Про це заявив політичний експерт Валентин Гладких на своїй сторінці в Facebook, коментуючи ініціативу Росії скликати засідання Радбезу ООН у зв'язку з обстрілом Запорізької АЕС в Енергодарі.

 

"Мотив Росії щодо скликання Радбезу ООН очевидний: вона буде намагатися звинуватити Україну в обстрілі Запорізької АЕС, спробувавши використовувати МАГАТЕ в своїх цілях. Яке може бути засідання Ради Безпеки ООН, яке скликається державою-агресором? Саме ця держава-терорист зараз тримає в заручниках весь персонал Запорізької АЕС, розмістила на території станції бронетехніку і війська. Рада Безпеки ООН повинна скликатися тільки з одним порядком денним: повна демілітаризація станції, виведення окупаційних військ з її території, повернення цього об'єкта Україні та притягнення до відповідальності винних у скоєних злочинах", — заявив Гладких.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РОСІЯ – ДЕРЖАВА-ТЕРОРИСТ №1 ЧЕРЕЗ МІНУВАННЯ «ВАГНЕРІВЦЯМИ» ЗАЕС ТА ЯДЕРНИЙ ШАНТАЖ, – ЕКСПЕРТ

 

За його словами, єдина умова безпечного функціонування найбільшої в Європі атомної станції – виведення окупаційних військ з території ЗАЕС і повернення її Україні.

 

"Окупанти повністю мілітаризували ЗАЕС, замінували її територію та енергоблоки, неодноразово наражали об'єкти на обстріли. Ми очікуємо, що на засіданні Радбезу ООН відбудеться публічне засудження злочинних дій окупанта, а також буде ухвалено рішення з вимогою до РФ вивести свої війська з ЗАЕС і притягнути винних до відповідальності", — наголосив експерт.

 

Рада Безпеки ООН має зібратися на засідання з безпеки Запорізької АЕС у зв'язку з російським вторгненням сьогодні, 11 серпня, о 22:00 за київським часом.

 

Фото — УНІАН

 

 

Источник

Новости Украины