Радник Зеленського розраховує на $5 млрд від МВФ: Це буде каталізатором для інших


Радник Зеленського розраховує на $5 млрд від МВФ: Це буде каталізатором для інших

Фото: пресслужба форуму Україна 30

Нова програма Міжнародного валютного фонду для України необов’язково повинна бути великою, вважає Олег Устенко, радник президента Володимира Зеленського з економічних питань. За його словами, навіть $5 млрд буде достатньо, головне – що це стане якорем для залучення більшого пакета офіційної підтримки України, пише Reuters.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Так само у 2015 році програма Фонду із запланованим фінансуванням $17,5 млрд була частиною великого пакета міжнародної допомоги в $40 млрд.

«Програма МВФ у розмірі $5 млрд відповідатиме попереднім рівням фінансування і може стати каталізатором для фінансування з інших джерел, включаючи ЄС, казначейства [США] та інших окремих країн», – сказав Устенко.

Попередня кредитна програма на $5 млрд була скасована у березні після того, як МВФ схвалив виділення Україні $1,4 млрд в еквіваленті за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument.

Устенко сподівається, що переговори з МВФ будуть короткими і дозволять швидко досягнути попередньої домовленості.

  • 9 червня 2020 року МВФ затвердив 18-місячну програму stand-by для України, в межах якої для України зарезервували $5 млрд. Тоді Україна отримала $2,1 млрд у межах програми. Ще один транш в розмірі $700 млн Україна отримала в листопаді 2021 року.
  • Голова НБУ Кирило Шевченко розраховує на початок нової програми МВФ у листопаді.

Джерело

Новости Украины