Господині-початківці вважають, що приготування десертів – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. Однак існує величезна кількість страв, що навіть не вимагають випічки. І якщо ви вже робили улюблене тістечко "Картопля", цього разу здивуйте близьких десертом Смажене молоко. theLime ділиться простим рецептом, який став мегапопулярним у соцмережах TikTok та Instagram.
Інгредієнти: молоко (1,1 л), яйце (3 шт.), цукор (80 г), крохмаль або борошно (150 г), цедра 1 лимона або апельсина, паличка кориці, ваніль, сіль.
Інгредієнти для панірування: яйця (3 шт.), борошно, рослинна олія, цукор.
Приготування:
Щоб приготувати цей десерт без випічки, із загальної кількості молока відливаємо приблизно 150 мл, решту виливаємо в каструлю, додаємо цедру лимона та апельсина та корицю. Нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи, до гарячого стану.
У молоко, що залишилося додаємо цукор, ваніль, сіль і яйця, перемішуємо до однорідності. Додаємо також крохмаль або просіяне через сито борошно. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Проціджуємо гаряче молоко та виливаємо назад у каструлю. Вливаємо яєчно-крохмальну суміш у гаряче молоко, при цьому швидко помішуємо.
Вмикаємо плиту, варимо суміш до загустіння на слабкому вогні, постійно помішуючи. Потім перекладаємо крем у форму, змащену рослинною олією, розрівнюємо та накриваємо плівкою. Залишаємо крем остигати спочатку при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник на 3 години, поки він повністю не застигне.
Крем викладаємо на обробну дошку, зверху припилюємо борошном. Розрізаємо на маленькі прямокутники.
Розігріваємо сковороду з олією. У миску розбиваємо яйця й злегка збиваємо їх. Кожен прямокутник вмочуємо в яйцях, потім у борошні та обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Перекладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Подаємо до столу оригінальний іспанський десерт Смажене молоко та насолоджуємося смаком.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-05-11/retsept-ispanskogo-deserta-jarenoe-moloko-stal-trendom-v-tiktok-kak-ego-prigotovit/52026