Рятувальники працюють на попередження лісових пожеж на Кіровоградщині (ФОТО)

Протягом пожежонебезпечного періоду, як правило, зростає ймовірність виникнення пожеж у екосистемах, особливо коли надовго встановлюється суха та спекотна погода. Невеликі займання, що виникають на місці кинутого сірника чи недопалка, залишеного без нагляду вогнища, іскри з вихлопної труби автомобіля, за лічені секунди можуть перерости у неконтрольовану велику пожежу, наслідки від якої важко передбачити.

У зв’язку з цим рятувальники спільно зі співробітниками Національної поліції й лісівниками систематично здійснюють патрулювання у лісових масивах області та проводять роз’яснювальну роботу серед жителів прилеглих населених пунктів.

Спільні рейди відбулись у лісових масивах Світловодського та Олександрійського районів. Учасники рейдів спілкувались із населенням, нагадуючи правила безпечного відпочинку та перебування у лісі, телефони екстрених служб, до яких необхідно звертатися у випадку пожежі, та роздавали листівки застерігаючого змісту з правилами безпечної життєдіяльності. Зокрема, рятувальники закликали громадян під час перебування у лісі суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, не забувати зробити для багаття заглиблення і викласти його камінням, розташовуватись для відпочинку біля водойми, на відкритих галявинах, де немає хвойного молодняку, торфовищ, сухого гілля, хвойної трав’яної чи листяної підстилки, не ламати кущів та гілок дерев (для вогнища в лісі знайдеться чимало сушняку), після відпочинку ретельно загасити багаття, поливши його водою, та засипати заглиблення землею і щільно притоптати ногами, а органічні рештки закопати у лісі, не залишати після відпочинку побутове сміття.

Источник

Новости Украины