РНБО оприлюднить ядерну інструкцію для громадян

На випадок застосування росією тактичної ядерної зброї.

Можливе використання РФ ядерної зброї не зупинить Україну в обороні її територій, заявив у коментарі Радіо Свобода секретар РНБО Олексій Данілов, пише Dailylviv.com: 

«Якщо не буде відповіді світової спільноти, країн НАТО на таку зухвалу атаку (якщо вона, не дай Боже, відбудеться), це не значить, що ми не будемо боронити свою землю. Нас зупинити не може ніхто: ні Путін, ні його війська. І це вже було неодноразово доведено».

Апарат РНБО розробив детальну інструкцію для громадян на випадок застосування Росією тактичної ядерної зброї і має намір найближчими днями «її максимально оприлюднити», зазначив Данілов.

Путін 21 вересня заявив, що Росія готова використовувати «всі наявні засоби» для захисту «своїх територій». При цьому «своїми» Росія також вважає окуповані території України. Байден звинуватив Путіна у «відкритих ядерних погрозах Європі». У Білому домі не спостерігають готовності Росії до застосування ядерної зброї. Водночас США кажуть, що докладно пояснили Москві «катастрофічні наслідки», з якими вона зіткнеться.

Нагадаємо, сьогодні Дмітрій Мєдвєвдєв, заступник голови ради безпеки рф, написав у ТК про те, що, на його думку: «Росія має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде потрібно. У наперед визначених випадках. У суворій відповідності до Основ державної політики в галузі ядерного стримування. Якщо на нас чи наших союзників буде скоєно напад із використанням такого виду озброєнь. Або якщо за агресії з використанням звичайної зброї виникне загроза самому існуванню нашої держави. Про це нещодавно прямо сказав президент росії. … якщо загроза Росії перевищить встановлену межу небезпеки, нам доведеться відповісти. Ніхто не питає дозволу, без довгих консультацій. І це точно не блеф.

Запитання в іншому. Уявімо, що Росія змушена застосувати найгрізнішу зброю проти українського режиму, який вчинив масштабний акт агресії, який є небезпечним для самого існування нашої держави. Вважаю, що НАТО не буде прямо втручатися в конфлікт і за такого розкладу. Адже безпека Вашингтона, Лондона, Брюсселя для Північноатлантичного альянсу набагато важливіша, ніж доля нікому не потрібної України, яка гине, хай навіть рясно забезпечується різною зброєю».

Лицемірність брехливого російського керівництва, яке розв’язало агресивну війну в Україні, переходить у божевілля кількох мізерних і мерзенних створінь. Зупинити його може лише сила, якої вони бояться.

Джерело

Новости Украины