У Львові мешканка отруїлася чадним газом

ФОТО: ілюстративне

У вівторок, 27 вересня, у Львові жінка отруїлась чадним газом. Потерпілу госпіталізували до обласної клінічної лікарні.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львова.

Інцидент трапився у квартирі на вулиці Кокорудза. Зазначається, що потерпіла 73-річного віку.

Тим часом, мешканців Львова вкотре закликають дотримуватись правил безпеки користування газовим та пічним опаленням і не легковажити своїм здоров’ям та життям.

“Основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення — через вікно, через двері і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові коти чи колонки тощо — цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда”, — кажуть у міській раді.

Під час усіх нещасних випадків, пов’язаних із використанням газу, слід одразу ж телефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — «103», пожежну — «101», газову — «104», поліцію — «102». Вони, своєю чергою, повідомлять решту і прибудуть на місце події.

Нагадаємо, у центрі Львова чоловік розбив головою скло в будівлі й мало не помер.

Джерело

Новости Украины