Росія випустила по Україні 100 ракет, у тому числі на Харківську область

80 ракет уже випущено, ще 20 ракет летять.

Сьогоднішній ракетний удар перевершив масований удар, який завдали у жовтні.

15 листопада Росія випустила по Україні 80 ракет, ще 20 ракет летять. 10 жовтня було зафіксовано 84 російські ракети. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Маємо роботу ППО. ППО працює. Є збиття. По всій території України вже випущено 80 ракет і летить ще щонайменше 20. Тобто вже близько 100 ракет випущено по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня. Тоді було, нагадаю, 84 ракети. Тут уже маємо сотню ракет. Так, це масований ракетний удар. Так, це об’єкти критичної інфраструктури — перша ціль. Але, як бачимо, ракети попадають… Наслідки атак ракетних є і по житлових будинках, на жаль», — сказав Ігнат.

Кількість збитих ракет поки не називають. Як пояснив Юрій Ігнат, точну інформацію по збитих ракетах зможуть надати після відбою повітряної тривоги. Зазначимо, у Харківській області повітряна тривога триває з 12:30, відбій оголосили о 18:23.

Для масованого удару Росія запускала ракети типу Х-101 та Х-555. За словами Ігната, більшість ракет була випущена із району Каспію та Ростовської області за допомогою літаків ТУ-95 і ТУ-160. Решта ракет — типу «Калібр» випустили з акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, увечері 15 листопада Росія здійснила ракетну атаку по енергетичних об’єктах у багатьох регіонах України. Зокрема, під удар потрапив Київ, Харківська, Хмельницька, Рівненська, Волинська, Львівська, Житомирська, Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська та Полтавська області.

Як писав UA-NEWS.in.ua, харків’яни почули вибухи близько 16:00, також обстріли зафіксували в Чугуївському районі. Після вибухів зникло світло, зупинився електротранспорт.

Джерело

Новости Украины