Росія засекречує дані про витрати на $112 млрд у бюджеті на наступний рік – Bloomberg


Росія засекречує дані про витрати на $112 млрд у бюджеті на наступний рік – Bloomberg

Володимир Путін та Сергій Шойгу (Фото: ЕРА)

Росія приховує спрямування майже чверті своїх запланованих видатків на суму близько $112 млрд у проєкті бюджету на 2023 рік, оскільки переформатує бюджет на тривалішу війну та готується анексувати частину території України, повідомляє Bloomberg із посиланням на проєкт бюджету.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Видання зазначає, що в проєкті бюджету Росії на 2023 рік передбачено близько 6,5 трлн рублів або $112 млрд на секретні чи невказані витрати. Загалом витрати заплановані на рівні 29 трлн рублів або $496,2 млрд.

«Рівень секретності є безпрецедентним і показує зростаюче небажання Росії відкривати свої витрати для перевірки після вторгнення», – пише видання.

Bloomberg зазначає, що уряд вже припинив публікацію ключових статистичних даних, включно з докладною розбивкою торгівлі.

Це підтвердив і міністр фінансів Росії Антон Сілуанов російським журналістам, заявивши, що зараз «багато чого закрили» та РФ не розкриватиме вартість того, що стосується так званої «спецоперації».

У разі ухвалення проєкту бюджету РФ на 2023 рік витрати на оборону будуть вищими на 43%, ніж спочатку передбачалося, пише Bloomberg.

Видання додало, що у бюджеті РФ, ймовірно, передбачаються й витрати на анексію чотирьох окупованих областей України.

Для порівняння, у першому півріччі 2022 року уряд Росії засекретив близько 19% видатків у бюджеті, у 2015 році рівень невказаних видатків у бюджеті сягав 21%.

  • Bloomberg вже повідомляв, що Росія планує збільшити витрати на оборону на 43% наступного року.

Читайте також: Росія нарощує оборонне виробництво. Це компенсує спад промисловості – Bloomberg

Джерело

Новости Украины