СБУ провела обшуки у Євгена Мураєва

Колишній нардеп зараз живе у Відні.

Служба безпеки України провела слідчі дії у приміщеннях, які пов’язані з екснардепом Євгеном Мураєвим.

У квартирах знайшли готівку, зокрема в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали. Обшуки відбулися в рамках провадження про державну зраду (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

«Заходи відбувалися за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників», — повідомили в СБУ. 

Два обшуки були в Харкові, 16 — у Києві. Про це повідомляє «Бабель» з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. Йдеться не лише про приміщення Євгена Мураєва, а й про нерухомість, що належить його медіаменеджеру Володимиру Грановському, колишньому генпродюсеру телеканалу «Наш». Усі вилучені матеріали передано на експертизи.

Євген Мураєв був депутатом Харківської обласної ради та народним депутатом двох скликань. Він родом із міста Зміїв на Харківщині. Входив до «Опозиційного блоку», був лідером партії проросійської партії «Наші», яка зараз заборонена. ЗМІ називали Мураєва як одного з імовірних кандидатів на посаду «гауляйтера України» у тому разі, якщо росіянам вдалося б захопити Київ. Зараз разом з дружиною проживає в австрійській столиці, Відні. 

Джерело

Новости Украины