СБУ затримала вінничанина, який знімав на відео переміщення військової техніки ЗСУ

СБУ затримала вінничанина, який знімав на відео переміщення військової техніки ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України встановили і затримали громадянина України, мешканця міста Вінниця, який здійснював відеофіксацію переміщення військової техніки та особового складу Збройних Сил України.

Про це повідомляє управління Служби безпеки у Вінницькій області.

«У вказаної особи були виявлені відповідні фото та відеоматеріали. Вирішується питання про подальшу перевірку дій цього «оператора» в рамках кримінального провадження», — повідомили в УСБУ.

Затриманий каже, що більше не буде так робити:

«На території Вінницької області 24 лютого та 15 квітня здійснив відеозйомку переміщення техніки та особового складу ЗСУ. У скоєному зізнаюсь та в подальшому зобов’язуюсь не повторювати вищевказані дії. Засуджую збройну агресію російської федерації та обіцяю сприяти Збройним Силам України».

СБУ закликає НЕ знімати та НЕ публікувати фото та відео з переміщенням військової техніки та обличчя військовослужбовців і правоохоронців, щоб не допомагати ворогу.

Аби допомогти Збройним силам України, вінничан просять надсилати інформацію про переміщення ворожої техніки у чат-бот: t.me/stop_russian_war_bot з геолокацією, часом і датою фото чи відео-фіксації.

Також вінничан просять інформувати СБУ про підозрілих осіб які проявляють інтерес до військових об’єктів, об’єктів органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей, за номером телефону +380931097669 (Viber, WhatsApp, Telegram)

Источник

Новости Украины