Серію фото Дмитра Козацького презентували у Рівному в день його повернення з полону

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: Суспільне Рівне

22 вересня у Рівненському інституті післядипломної освіти відкрили виставку фоторобіт Дмитра Козацького з позивним Орест. "Азовсталь. Світло переможе" — не є прем'єрою робіт фотографа Азовсталі, їх виславляти в українських містах та на Кіпрі.

Світлини Дмитро Козацький зробив, перебуваючи в оточенні на Азовсталі в Маріуполі. У полон він потрапив 20 травня.

Фото: Суспільне Рівне

Дмитро народився на Житомирщині, а з Рівненщиною його пов'язує те, що він — студент Острозької академії.

Фото: Суспільне Рівне

Це не є прем'єрна презентація його світлин з підземелля Азовсталі, каже куратор виставки, рівненський фотомитець Олександр Харват. Їх виставляли вже в Рівному, Дубні, Житомирі. Бачили виставку і на Кіпрі.

"Я був вражений, не думав, що кіпріоти, — бо ми знаємо зі ЗМІ, що їхня влада не дуже підтримує санкції проти РФ, — але вони були вражені цими світлинами. Кажуть, аж сльози наверталися, я бачив реакцію громадян Кіпру. Сьогодні презентуємо тут в інституті, потім виставка поїде в Острозьку академію. Я вважаю, що ці світлини — і Дмитра, і інші про війну — мають бути постійно в інформаційному просторі, — каже Олександр Харват.

Фото: Суспільне Рівне

За серію робіт "Світло переможе" Дмитро Козацький отримав кілька нагород на міжнародних фотоконкурсах. Одна з них — золота медаль на конкурсі Life Press Photo 2022, головою журі якого є Олександр Харват.

"Отримує нагороди перш за все через актуальність теми, і є в журналістиці таке, що не кожному вдасться це зробити — в складних умовах робити фотографії, коли думаєш, виживеш чи не виживеш, є їсти чи немає, немає світла, як акумулятор у фотоапарті зарядити, також непросто", — додає він.

Фото: Суспільне Рівне

На відкриття виставки прийшла Катерина Батрак, яка виїхала з Маріуполя і нині, разом з іншими вимушеними переселенцями, проживає в гуртожитку інституту післядипломної освіти.

"Азовцям — дай Боже їм здоров'я, щоб їх визволили, щоб вони були так само вільні, як ми", — каже Катерина Батрак.

Що відомо

  • Дмитро Козацький, Мар'яна Мамонова, Віталій Данилевич і Дмитро Козінський повертаються додому. Під час обміну полоненими 21 вересня звільнили чотирьох захисників і захисниць, пов'язаних з Рівненщиною.
  • Фото полоненого азовця Дмитра Козацького з Житомирщини здобули переможні місця на фотовиставці у Парижі.
  • У Рівному фотовиставку бійця Азову "Азовсталь. Світло переможе" відкрили вперше 14 червня.

Читайте також

  • Знищив колону російської техніки за 10 хвилин. Історія військового з Рівного
  • Тонкощі призначення: що варто знати про субсидії у Рівному
  • Загальні, кластерні та надкластерні: на Рівненщині готуються створити мережу спроможних лікарень

Ми у Twitter

Новости Украины