Шаховий турнір на підтримку ЗСУ: у Вінниці змагалися понад 120 дітей з різних міст України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Михайло Шафір

Близько 7 тисяч гривень для захисників зібрали під час відкритого дитячого благодійного турніру початківців з шахів "Шаховий дебют", який відбувся у Вінниці 6 листопада. Про це Суспільному розповів головний суддя змагання Михайло Шафір.

Турнір відбувся у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної. Учать у ньому взяли 123 дитини. Наймолодшій із учасників Віолетті — 4 роки.

"Вони представляли Бучу, Ірпінь, Харків, Маріуполь, Київ. В основному з інших міст це діти-переселенці, які наразі мешкають на Вінниччині. Але був учень, який приїхав із самого Ірпеня. Також були учні з Вінниці й населених пунктів області Тульчин, Жмеринка, Вороновиця, Літин, Гнівань, Велика Кісниця Могилів-Подільського району", — розповідає Михайло Шафір.

Фото: Михайло Шафір

Змагання тривали близько 5 годин. Абсолютним чемпіоном став один із наймолодших учасників — Артем Кучер, якому 6 років.

"Артем обіграв дітей, які вдвічі й тричі старші за нього. Усього було вручено 7 номінацій. Загалом 21 загальний приз", — говорить суддя.

Фото: Михайло Шафір

Переможці отримали кубки, медалі та подарунки.

"Кожен учасник отримав пакетик із солодощами та сувенірами від організаторів — відділення НОК України у Вінницькій області, мецената Олександра Козаченка й адміністрації палацу дітей і юнацтва", — каже Михайло Шафір.

Фото: Михайло Шафір

Новости Украины