Ще 220 ліжок: У Сумах обллікарня на Ковпака прийматиме людей із COVID-19

У Сумах для лікування людей із COVID-19 залучать корпус обласної лікарні на вулиці Ковпака. Про це розповів під час брифінгу начальник управління охорони здоров’я ОДА Сергій Бутенко, передає suspilne.

“Ми залучаємо п’ятий заклад з наступного тижня, як тільки отримаємо дозвіл керівника робіт з ліквідацій надзвичайних ситуацій — міністра охорони здоров’я. На базі цього корпусу додатково розгорнемо 220 ліжок”, — зазначив посадовець. За його словами, лише за 19 листопада кількість ліжок для лікування людей із коронавірусом збільшили на 246. “До 2021 року плануємо розгорнути половину всього ліжкового фонду для цієї мети”, — додав Бутенко.

На сьогодні в області виділили 1359 ліжок у 16 закладах охорони здоров’я для допомоги людям із коронавірусною інфекцією та підозрою. Це фактично 30%, говорить Бутенко. На сьогодні з них зайняті 669, де 460 людей — із підтвердженим діагнозом, 201 мешканець області має підозру та чекає результати ПЛР-дослідження. “Тобто завантаженість ліжок сьогодні складає 49,2%. Наразі зайнята більша частина реанімаційних — 40. Усього їхня кількість становить — 70”, — говорить він.

На ранок 20 листопада до апаратів ШВЛ підключені 13 людей. Усього таких приладів — 115, підсумував Бутенко.

Источник

Новости Украины