Ще одній дитині-сироті з Хмельницького придбано житло за державні кошти

У четвер, 5 листопада, відбулося перше засідання комісії з використання у 2020 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, яку очолює заступник міського голови Галина Мельник.

У ході засідання розглянуто пакет документів та ухвалено рішення щодо перерахунку коштів з рахунку одного з дітей-сиріт на рахунок власника квартири. Двокімнатну квартиру 23-річному чоловіку придбано у місті Волочиськ, Хмельницької області, відповідно до постанови Кабінету Міністрів країни від 15.11.2017 р. №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2020 роцісубвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа». Постанова дає право на отримання державної субвенції дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування та особам з їх числа, які перебувають на соціальному квартирному обліку та особам до досягнення ними 23 річного віку.

Наразі на обліку при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради для поліпшення житла перебуває 16 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

На придбання житла для цієї категорії дітей виділено субвенції з державного бюджету на суму 2319792,0 грн. Кошти забезпечать придбання квартир чотирьом дітям (кожній дитині по 579 948 грн).

Кошти державної субвенції для чотирьох дітей пільгової категорії надійшли на рахунок управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради. Далі вони перераховуються на рахунок кожній дитині-сироті, згідно з їхніми заявами, але придбати житло дана особа може лише з погодження міської комісії.

Ще троє дітей вишукують житло.

У цьому їм допомагають фахівці міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де вони перебувають на обліку до 23 річного віку. Фахівці Центру сприяють дітям пільгової категорії у підготовці відповідного пакету документів згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, у 2019 році завдяки субвенції з державного бюджету придбано житло двом дітям-сиротам міста Хмельницького.

Источник

Новости Украины