Сі Цзіньпін заявив американському бізнесу, що Китай «хоче бути другом та партнером» США


Сі Цзіньпін заявив американському бізнесу, що Китай "хоче бути другом та партнером" США

Сі Цзіньпін (фото — ЕРА)

На зустрічі з топами американського бізнесу лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий стати «партнером та другом» Сполучених Штатів. Про це повідомляє CNN.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

На зустрічі з директорами найбільших компаній США у кулуарах форуму Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Сан-Франциско Сі Цзіньпін заявив, що фундаментальне питання двосторонніх відносин Китаю та США у тому, чи будуть вони суперниками чи партнерами.

«Якщо кожен з нас розглядатиме іншого як найбільшого суперника, найсерйознішу геополітичну проблему і постійно присутню загрозу, це неминуче призведе до неправильної політики, неправильних дій та неправильних результатів», – сказав Сі Цзіньпін.

Що стосується Китаю, то він «готовий бути партнером та другом Сполучених Штатів», заявив він.

Як зазначає агентство, обсяг американських інвестицій в економіку Китаю різко впав після похолодання відносин між Пекіном і Вашингтоном, і Сі Цзіньпін зацікавлений у тому, щоб повернути цей важливий для Китаю ресурс.

Раніше сьогодні президент США Джо Байден заявив, що на переговорах із главою КНР узгоджено поновлення військових контактів між США та Китаєм.

  • Напередодні зустрічі Байден сказав, що Китай має «реальні проблеми», а лідер КНР – це «ще один приклад того, як відновлюється американське лідерство у світі».
  • Після переговорів Байден назвав Сі Цзіньпіна «комуністичним диктатором» та заявив про продуктивний діалог.

Читайте думку: Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: для Росії вже є погані новини

Джерело

Новости Украины