Ситуація щодо російського вторгнення: станом на 20.00 26.02.2022

Точками напруги сьогодні були Василівка, Пологи, Оріхів. Складною є ситуація в Мелітополі. Разом з тим, українська армія бореться, захищає нашу державу та наші життя.

Сьогодні спостерігався досить великий рух ворожих сил. Танки їздили областю у багатьох населених пунктах в різних напрямках, верталися у попередні позиції. Було враження, що наматували кола, але не просто наматували, а псували нашу інфраструктуру, вбивали наших захисників, людей і трошки самі «горіли». 

Яка ситуація склалася на кінець дня: велика колона окупаційної техніки з Херсонської області надійшла впритул  до міста Енергодар і розмістилась на ніч в селі Велика Білозерка. Там захопили поліцію, розмістились в приміщенні поліції, «віджали» автомобіль і гасають на ньому по селі. 

Саме місто Енергодар продовжує жити напруженим життям, працювати, забезпечувати енергією нашу інфраструктуру. Українська  влада надалі панує в Енергодарі. 

По Бердянську — велика колона зайшла на колишній аеродром, безпосередньо по ньому було нанесено кілька ударів, хоча він не працює 15 років. Мости, які були відновлені за програмою “Велике будівництво” і які ми в минулому році відкривали в Бердянському районі, один з них було зруйновано. Це ганебна історія. 

Точкою напруження були Василівка і Пологи, Оріхів. Точкою напруги залишається Мелітополь. Разом з тим, українська армія бореться. 

Продовжує діяти комендантский час с 22 до 6 години. 

Сьогодні внаслідок бойових дій окупантами було пошкоджено газогін в Токмаці, багато підстанцій було знищено і до сих пір в деяких громадах немає електроенергії (це в Пологівському районі, Мелітопольському і Василівському районах). Це значить не працює ШВЛ лікарнях, холодильники. 

Пальне закінчуються і окупанти почали віджимати дизель у фермерів. 

Разом ми переможемо!

 

Департамент культури та інформаційної політики 


Источник

Новости Украины