Соціальна допомога у Чернівцях: кому потрібно поновити дані для збереження виплат

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: УНІАН

У Чернівцях майже півтори тисячі людей мають поновити дані для отримання соціальних виплат та пільг. Йдеться про одиноких матерів, які отримують допомогу на дітей, та малозабезпечені сім'ї. Наразі виплати призупинені.

Про це у коментарі Суспільному повідомила заступниця начальника управління з питань призначення державних соціальних допомог департаменту соціальної політики міськради Світлана Козменко.

За словами Козменко, ці допомоги діяли до 31 грудня 2022 року. Для продовження виплат потрібно звернутися з заявою до міського Департаменту соцполітики на вулиці Героїв Майдану, 176 у Чернівцях.

Водночас сім'ї, які написали заяву на отримання допомоги після 24 лютого, отримують її впродовж шести місяців. Якщо цей термін не закінчився, поновлювати дані не потрібно.

Загалом на обліку у міському Департаменті соцполітики перебувають майже тисяча малозабезпечених сімей, та понад чотириста матерів, які отримують допомогу на дітей. З них 212 людей вже звернулися з заявою.

Також поновити свої дані можуть люди, які доглядають за людьми з інвалідністю І та II групи внаслідок психічного розладу.

"Це не обов'язково. Така допомога призначається на підставі доходів сім'ї. Зараз прожитковий мінімум трохи зріс, тому вони можуть отримувати більшу допомогу", – каже Козменко.

Щодо інших соціальних допомог, то на період воєнного стану та місяць опісля їх виплата продовжуватиметься автоматично. Йдеться про виплати:

  • на дітей, над якими встановлено опіку та піклування;
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання;
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • людям з інвалідністю та дітям з інвалідністю;
  • людям, які не мають права на пенсію.

Також 31 грудня 2022 року планували припинити виплати компенсації непрацюючим працездатним, які доглядають за людьми з інвалідністю І групи, та людям, які досягли 80-річного віку. Втім, уряд продовжив цю допомогу до кінця 2023 року.

Новости Украины