Співробітники Національного антарктичного наукового центру станції «Академік Вернадський» в Антарктиді отримають вакцину від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України піклується про кожного жителя нашої країни. Навіть, якщо вони перебувають у найвіддаленіших куточках світу. Так зараз флагман українського науково-дослідного флоту криголам «Ноосфера» прямує на станцію «Академік Вернадський» з 66 дозами вакцини Комінарті на борту, щоб вакцинувати від COVID-19 полярників, які відправилися ще минулого року на станцію.

Для забезпечення дотримання всіх норм холодового ланцюга, на судні вакцини помістили у морозильну камеру, яка працює в режимі -70 градусів за Цельсієм.

  • Нам важливо, щоб кожна людина могла отримати надійний захист від ризиків COVID-19, тим більше там, де можливості доступу до медицини досить обмежені. Якщо вже навіть в Антарктиді є можливість зробити першу, другу чи бустерну дозу, чого зволікати тим, у кого є безліч варіантів для вакцинації? Захистіть себе та рідних – вакцинуйтеся! — говорить міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

Нагадуємо, що для отримання щеплення від COVID-19 потрібно записатися до найближчого пункту чи центру вакцинації та прийти на визначений час з паспортом і кодом. Декларація з сімейним лікарем для отримання щеплення не потрібна. 

За матеріалами МОЗ

Источник

Новости Украины