Спортивне орієнтування в лісі: у Тернополі проводять безкоштовні заняття

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Суспільне Тернопіль

У Тернополі безкоштовно проводять уроки спортивного орієнтування в лісі. Заняття відбуваються щотижня. Про це розповів Суспільному організатор тренувань Роман Мороз.

За його словами, фізична підготовка не потрібна.

Роман Мороз, організатор тренувань зі спортивного орієнтування. Суспільне Тернопіль

"Ми думали, коли почати. Змогли розпочати цю ініціативу на початку вересня. Взагалі, в цій програмі від Горган у нас заплановано вісім тренувань. Це в нас уже шосте. Якщо ви йдете, приміром, в гори, то там ці знання потрібні. Звичайно, є зараз сучасні технології, ґаджети, GPS, телефони, якими можна скористатися. Це буде набагато легше. Без навичок, практики ви можете користуватися якимось ґаджетами. Але не завжди все працює, тобто, треба знати ази. Це ж гори, ліси. Якщо йдете по гриби, то маєте зорієнтуватися, коли заходите в незнайомий ліс, маєте побачити якісь орієнтири – річку, струмок", – говорить Роман Мороз.

На одному із занять перед стартом тренер проводить учасникам інструктаж. Замість ґаджета – спортивна карта Кутківецького лісу.

Інструктаж перед тренуванням. Суспільне Тернопіль

Учасники мають пробігти п'ять кілометрів. На це мають півтори години.

Олександр Баранов прийшов на тренування з дружиною.

"Минулого разу була значно менша дистанція, сьогодні буде складніше, але, думаю, знайду всі ці точки. Якщо чесно, то мене заохотила моя дружина. Вона почала ходити, і я теж до неї приєднався. Цікаво, мені сподобалося. Я люблю спорт".

Учасники готуються пробігти 5 кілометрів лісовими стежками. Суспільне Тернопіль

Дружина Олександра Ольга – викладачка картографії в одному з тернопільських вишів.

"Мені було дуже цікаво прийти сюди. Я отримую тут багато знань про те, як надалі можна організувати свою роботу зі студентами. Це – як один із видів відпочинку, набування практичного досвіду, тому що ми в житті потрапляємо в різні ситуації, і треба вміти завжди зібратися зі силами та знайти вихід. Є ситуація, є людина, і ти мусиш вибратися й зосередитися, відшукати орієнтири. Це розвиває увагу, зібраність, допомагає як у спорті, так і в житті".

Карта для спортивного орієнтування в лісі. Суспільне Тернопіль

Наступне тренування планують провести в печерах. У листопаді відбудуться всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування, повідомив Роман Мороз.

Новости Украины