У Тернополі визначили чемпіона України з вітрильного спорту

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Фото: В’ячеслав Ровецький

У Тернополі визначили чемпіона України з вітрильного спорту. Чемпіонат тривав з 24 по 26 вересня. Спортсмени з Тернополя, Дніпра і Миколаєва змагалися на вітродошках.

У Тернополі нагородили переможців чемпіонату України з вітрильного спорту. 13 спортсменів з Тернополя, Дніпра і Миколаєва змагалися на вітродошках. Із трьох запланованих днів, перегони змогли провести лише в перший змагальний день. Потім були несприятливі погодні умови. Про це розповів тренер Олексій Нижегородов. За результатами першого дня визначили переможців.

"Було проведено 4 перегонів в класі вітродошок IQFoil. Перше місце посів спортсмен з міста Дніпро – Менделенко Олександр. Він нещодавно повернувся з Чемпіонату світу, де посів 11 місце. Досить непогано, як для українських спортсменів. На другій сходинці наш тернопільський спортсмен Данієлян Тегран і третю сходинку займає спортсмен з Дніпра", – каже тренер з вітрильного спорту Олексій Нижегородов.

Чемпіон України Олександр Менделенко отримав медаль. Хлопець посів перше місце як в категорії дорослі, так і в категорії юніори.

"Було дуже добре, був дуже гарний вітер, ми літали над озером. Дуже сподобалося", – розповів спортсмен.

Також Олександру вручили посвідчення майстра спорту з віндсерфінгу. Норматив на це звання він виконав торік на змаганнях у Маріуполі.

Серед жінок на Чемпіонаті перемогла тернополянка Аліна Нижегородова. Спортсменка каже, для неї це перші змагання в дорослій категорії.

"В цьому новому класі, який ми проводимо цього року вперше, особливо в Тернополі, це мої перші змагання. Абсолютно інший рівень, бо це дорослі змагання і ти змагаєшся з дорослими, а не з такими самими, як ти", – розповіла Аліна.

Головний суддя змагань Валерій Чеботарьов розповів, як цього року були підготовлені спортсмени.

"Було 13 атлетів, які були дуже добре підготовлені, завдяки тернопільському тренеру Олексію Нижегородову, у нього дуже сильні спортсмени, а також сильних спортсменів привезли з міста Дніпро й Миколаїв. Під час війни наш народ страждає, але наші діти показують хороші результати", – каже Чеботарьов.

Новости Украины