SsangYong Motor перейменували на KG Mobility

Після купівлі SsangYong Motor великим південнокорейським холдингом KG Group минулого року нові власники вирішили змінити ім’я автовиробника на KG Mobility. Відроджена компанія сконцентрує свою увагу на електромобілях, системах автопілота та штучному інтелекті. На автошоу в Сеулі, де відбудеться презентація KG Mobility, компанія планує представити 16 концептуальних та серійних моделей, а також розповість про стратегію відродження.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Рішення про остаточне перейменування було ухвалено на зборах акціонерів. KG Mobility отримає модифікований логотип, який збереже елементи колишньої емблеми SsangYong. Також компанія представила новий фірмовий слоган – Go Different. KG Mobility.

Відповідно до представленого анонсу, KG Mobility планує розширити свою діяльність за межі «традиційного виробництва та продажу автомобілів», і приділяти більше уваги питанням мобільності та електронних технологій. У межах стратегії відродження передбачається розробка електричних платформ, систем автоматичного та напівавтоматичного управління, а також питань штучного інтелекту Також у другій половині цього року KG Mobility організує продаж сертифікованих автомобілів на вторинному ринку, а пізніше відкриє підрозділ з виготовлення машин за індивідуальними замовленнями.

Наприкінці березня компанія готує велику експозицію на майбутньому автошоу в Сеулі. На стенді будуть представлені одразу 16 концептуальних та серійних машин, включно з новим кросовером Torres EVX, а також досвідчені зразки електромобілів KR10, O100 та F100.

Це не перше перейменування корейського виробника. Свою історію вона веде з 1954 року, коли було засновано компанію Ha Dong-Hwan Motor. У 1977 році її перейменували на Dong-A Motor, а з 1988 року вона отримала назву SsangYong Motor. За 69-річну історію у компанії кілька разів змінювалися власники. Спочатку її поглинув Daewoo Group, потім її придбав китайський холдинг SAIC, останніми власниками був індійський концерн Mahindra & Mahindra. У серпні минулого року після невдалої угоди з Edison Motors компанію SsangYong придбала південнокорейська KG Group.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, SsangYong розпочав випуск електричного кросовера.

Джерело

Новости Украины