США оголосили про нову допомогу для України, включаючи Stinger, Bradley та Javelin

США оголосили про нову допомогу для України, включаючи Stinger, Bradley та Javelin

Фото: INTS KALNINS/REUTERS

Влада Сполучених Штатів виділила новий пакет військової допомоги для України на загальну суму 500 мільйонів доларів. Ця допомога включає системи протиракетні комплекси, бронетранспортери, боєприпаси й ракети. Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

– Цей пакет вартістю до 500 мільйонів доларів включає ключові можливості для підтримки контрнаступальних операцій України, зміцнення її протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити свій народ, – заявили у Пентагоні.

Список озброєння, яке увійде до нового пакету допомоги:

додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot; ПЗРК Stinger; додаткові боєприпаси для HIMARS; боєприпаси та системи для розчищення перешкод; обладнання для розмінування; 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди; 30 бойових машин піхоти Bradley; 25 бронетранспортерів Stryker; ракети з оптичним наведенням (TOW); ПТРК Javelin; протитанкові системи AT-4; протиброневі ракети; високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARMs); високоточні авіаційні боєприпаси; стрілецька зброя та понад 22 мільйони патронів до стрілецької зброї та гранат; тепловізійні системи та прилади нічного бачення; випробувальне та діагностичне обладнання для підтримки технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів; запасні частини, генератори та інше польове обладнання.

Як зазначили у відомстві, допомогу Україні надають у рамках скорочення озброєнь США. З початку повномасштабного російського вторгнення це вже 41 пакет допомоги

Джерело

Новости Украины