Стало відомо, чи можна в Мелітополі продати нерухомість

Стало известно, можно ли в Мелитополе продать недвижимость

У захоплений Мелітополь продовжують їхати варяги з Росії. Багато хто з них із задоволенням би поміняли депресивну глушину на упорядковане українське місто.

Користуючись нагодою, деякі заповзятливі городяни вже почали виставляти свої квартири і будинки на продаж. Просять дорого — в надії на тугі гаманці окупантів.

Треба сказати, що продавці нічим не ризикують. Після звільнення міста всі непрохані гості, які стали власниками нерухомості, вирушать додому.

Утім, оформити договори купівлі-продажу поки що неможливо навіть за російським законодавством. На захопленій території не працює жоден реєстр нерухомості. Про це заявили представники так званої нотаріальної палати, створеної окупантами в Мелітополі.

На цьому тлі викликає подив активність місцевих гауляйтерів щодо обліку так званої "безгоспної" нерухомості та вимоги оформити її за російськими законами. Нагадаємо, приписи терміново з'явитися з оригіналами документів на право власності з початку цього року почали отримувати власники комерційної та житлової нерухомості. Нібито це необхідно для внесення до реєстру. Але якщо реєстр не працює, то і вносити відомості нікуди. Схоже, що в цьому разі місцеві царьки побігли попереду паровоза в прагненні наостанок набити кишені.

Джерело

Новости Украины