Стало відомо, скільки буковинців вступили до бригад «Гвардії наступу»

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Джерело: storm.mvs.gov.ua

У Чернівецькій області подали понад 100 заявок для вступу до бригад "Гвардії наступу". Далі добровольці проходитимуть медичну комісію, психологічну підготовку та фізичні випробування.

Про це у коментарі Суспільному розповів начальник обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

За його словами, більшість заявок подали буковинці старші за 35 років, втім є заявки й від молодших. Щонайменше впродовж двох місяців вони проходитимуть навчання та підготовку, опісля їх перерозподілять та готуватимуть до наступу.

"Тривалість підготовки залежить від темпів набору до бригад. Потрібно, щоб бригади були злагоджені", – каже Запаранюк.

20-річний Михайло Приймак вирішив вступити до бригади "Лють". Це штурмовий підрозділ поліції. Військового досвіду хлопець не має, втім каже, його мотивує знайомий, який зараз на фронті.

"У бригаді "Лють" зараз мої друзі. Вони розповіли мені про умови й мені сподобалося – там два місяці тренуватимуть. Вступати до бригади не страшно. Гадаю, що рано чи пізно це чекає усіх. Зараз можу отримати досвід", – розповідає Михайло.

Запаранюк каже, добровольці, які вступають до бригад, отримуватимуть зарплату як й інші військові ЗСУ, залежно від того, будуть вони в тилу вони чи на прямих лініях зіткнення.

Основу бригад становлять офіцери та солдати з бойовим досвідом.

Як долучитися

У межах проєкту можна вступити у вісім бригад:

  • "Сталевий кордон" від держприкордонної служби,
  • "Лють" від нацполіції — воєнізований підрозділ поліції;
  • "Червона калина" від нацгвардії: бригада, яка формується в Калинівці на Вінничині й братиме участь у наступальних операціях за міста сходу України.
  • "Рубіж" від нацгвардії: у складі бригади військові, які відстоювали Рубіжне. 24 лютого бригада першою прийняла бій з елітними російськими десантниками у Гостомелі,
  • "Спартан" від нацгвардії: з 24 лютого гвардійці бригади на різних напрямках не давали противнику прорватися до Харкова. Разом з підрозділами ЗСУ продовжують боронити Харків та область, частину Луганської та Донецької областей,
  • "Кара-Даг" від нацгвардії: братиме участь у звільненні Криму,
  • "Буревій" від нацгвардії: з 24 лютого особовий склад військової частини виконує завдання в складі угрупування сил оборони міста Києва, нині продовжує воювати на передовій східного напрямку
  • "Азов" від нацгвардії: підрозділ, який під час російського вторгнення в Україну 2022 року став осередком оборони міста Маріуполь і надалі утримував комбінат "Азовсталь".

Долучитися до бригад "Гвардії Наступу" можна у ЦНАПах за адресами:

  • Чернівці, вулиця Героїв Майдану, 7
  • Кельменці, площа Центральна, 2
  • Вижниця, вулиця Грушевського, 35

Також можна оформити заявку на сайті storm.mvs.gov.ua.

Що відомо

  • 6 лютого у Чернівецькій області стартував набір добровольців у бригади "Гвардії Наступу". Це додаткові підрозділи нацгвардії, нацполіції та держприкордонної служби.

Новости Украины