Стерненку Волю: у Львові організували акцію на підтримку одеського активіста, — ВІДЕО

У центрі міста активісти зібралися, аби підтримати Сергія Стерненка. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, на площі Ринок небайдуже мешканці Львова вирішили підтримати одеського активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років та 3 місяців позбавлення волі із конфіскацією майна. Гаслом акції підтримки став вислів: «Сьогодні його, а завтра — нас». 

Нагадаємо, що 23 лютого у Приморському суді активісту Сергію Стерненку винесли остаточний вирок. Чоловіка засудили до 7 років та 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його визнали винним у справі за обвинуваченням у викраденні людини.

Ще 24 травня 2014 року біля будинку активіста на нього напали двоє чоловіків. Одного з них він смертельно ранив ножем, а іншому вдалося втекти. Наступного дня другого нападника правоохоронці затримали та відкрили одразу три кримінальних провадження (за ч. 1 ст. 122, ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 і ч. 1 ст. 115  Кримінального кодексу України). Попри це нікого за кримінальними провадженнями не затримали. 

Вже у квітні 2020 року голова Офісу Генпрокурора Ірина Венедіктова наголосила, що Стерненку повідомлять про підозру у вбивстві. 11 червня того ж року у квартиру активіста прийшли правоохоронці з постановою про привід у СБУ. Там йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. 

У відповідь на такі дії правоохоронців чоловік неодноразово наголошував, що його дії були самообороною, а, за даними експертизи, його ніж не є холодною зброєю. 

Читайте також: У Львові під час акції протесту травмували 4 правоохоронців: подробиці, — ВІДЕО

Источник

Новости Украины