Свято-Михайлівський собор Житомира переходить на дистанційні богослужіння

17 березня 2020 року у Конгрегаційній залі Київської православної богословської академії відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. Під час засідання Синод закликав духовенство і паству прислухатись до порад та заходів з боку держави. А отже, зменшити загрозу поширення коронавірусу.

Свято-Михайлівський кафедральний собор також повідомив прихожан про обмеження, що стосуються роботи храму. 

Відтак:

  • Під час проведення богослужінь, у храмі має бути присутні не більше 10 осіб. В іншому випадку зібрання будуть припинені чи змінений їх порядок.
  • Протягом дня храм буде відкритий для особистого відвідування і молитви, спілкування зі священнослужителями при додержанні загальних правил. При цьому будуть посилені заходи протиепідемічної безпеки, використовуватимуть засоби дезінфекції, зокрема для підтримання чистоти ікон та інших святинь.
  • На час пандемії достатнім виявом шанування святинь (Хреста, ікон, святих мощей) є поклоніння/поклон перед ними, без цілування; зазначене також застосовується до особистих вітань та вияву пошани між членами Церкви, зокрема між священнослужителями і мирянами під час подання благословення.
  • Загальні Соборування проводитись не будуть, проте індивідуально дане Таїнство можливе.
  • Таїнство Хрещення і чин похорону здійснювати з дотриманням загальних обмежень щодо числа присутніх.
  • Долучитись до спільної молитви можна буде через засоби відеотрансляції, що проводитимуться щонеділі о 10:00 ранку (за посиланням) та о 17:00 вечора (за посиланням).
  • Бажаючі сповідатися і причаститися можуть це зробити протягом цілого дня, при дотриманні умов приготування.

богослужіння свято-михайлівський кафедральний собор житомир віряни молитва

Источник

Новости Украины