Суд ув’язнив колаборантку з Херсонщини на 5 років. Справу розслідувала СБУ Кіровоградщини

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

СБУ Кіровоградщини затримала жінку у селищі Камишани після деокупації правобережної Херсонщини. Фото: СБУ Кіровоградщини

Жительку Херсонщини засудили до 5 років позбавлення волі за колабораціонізм. Жінка допомагала росіянам у проведенні псевдореферендуму під час тимчасової окупації правобережної Херсонщини.

Це інформація від речниці Служби безпеки України в області Юлії Ткач. За даними СБУ, після захоплення регіону жінка підтримала російських окупантів і добровільно вступила до складу окупаційної "виборчої комісії".

Перебуваючи у складі місцевих "виборчкомів рф", вона займалась фальсифікацією незаконного "голосування" щодо "приєднання" Херсонської області до складу країни-агресора. Колаборантка погодилась стати "секретарем селищного виборчкому", який був облаштований у приміщенні місцевої школи. На цій "посаді" вона агітувала місцевих жителів взяти участь у фейковому голосуванні РФ.

Працівники СБУ Кіровоградщини затримали її у селищі Камишани після деокупації правобережної Херсонщини.

На підставі зібраних доказів суд визнав жительку Херсонщини винною за частиною 5 статті 111-1 "Колабораційна діяльність" та призначив покарання – 5 років позбавлення волі.

Новости Украины