Температура йде на рекорд: синоптики дали прогноз погоди на останній день березня

У неділю, 31 березня, погода в Україні буде по-справжньому весняною і теплою. На небі в останній день місяця буде малохмарно, опадів не очікується по всій країні, а на Київщині та в столиці зокрема температура повітря може сягнути рекордних показників.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Вітер буде переважно південний, 7-12 м/с, у західних областях вдень місцями пориви до 15-20 м/с.

Температура повітря по країні вночі буде коливатися від 6 до 11 градусів, на Лівобережжі – 3-8 градусів тепла. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 18-23 градусів, у західних областях буде ще тепліше – до 26 із позначкою «плюс», а на узбережжі морів – 13-18 градусів тепла.

У Київській області 31 березня буде малохмарно і без опадів, температура повітря по області вночі складе 6-11 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до 18-23 градусів. У Києві вночі буде 8-10 градусів тепла, а вдень від 21 до 23 градусів.

Зазначимо, що 2019 року у березні в Києві було зафіксовано чотири температурні рекорди. Тоді у столиці найтепліше було 31 березня, коли максимальна температура після полудня досягла +20,0 градусів.

А 30 березня 1890 року в Києві стовпчики термометрів показали рекордні +21,5 за Цельсієм, повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського. Обіцяні завтра 21-23 градуси тепла можуть побити попередні температурні рекорди.

Як повідомляв OBOZ.UA, у перші дні квітня в Україні синоптики прогнозують справжню сонячну весняну погоду з температурою до +25 градусів. Однак вже з середи, 3 квітня, в значній частині областей очікується похолодання та дощі.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины