В Україні перевели годинники: як дізнатися точний час

Традиційно в останню неділю березня відбувається перехід на літній час. Годинники переводять вперед, тож після 3:00 ночі одразу настане 4:00, а спати ми будемо на годину менше.

Найперше, про що захочеться дізнатися після пробудження недільного ранку 31 березня: котра зараз година. OBOZ.UA розповідає про способи визначити поточний час.

Перехід на літній час уже відбувся. З 31 березня і до останньої неділі жовтня Україна житиме за ним. Тож слід переконатися, що ви перевели всі стрілки правильно, а ваші гаджети спрацювали як слід і перейшли на літній час автоматично.

З мобільного

З мобільного телефона, що обслуговується будь-яким українським оператором, можна зробити USSD-запит, набравши на клавіатурі комбінацію *160# і натиснувши кнопку дзвінка.

Ви отримаєте сповіщення з точним часом та датою. Надсилання запиту є безкоштовним, а послуга спрацьовує, навіть коли на рахунку немає коштів.

Зі стаціонарного телефона

Зі стаціонарного телефона можна набрати безкоштовний номер 121. Зверніть увагу, що звернення за цією послугою з мобільного телефона тарифікується.

Онлайн-запит

І найпопулярніший спосіб – запит в Google. Достатньо ввести у пошукову стрічку запит «київський час» чи «точний час Україна» і отримати точні дані про час, дату та день тижня.

Крім того, інформацію можна дізнатися зі спеціального сайту, весь функціонал якого зводиться до відображення точних даних про київський час.

Також OBOZ.UA розповідав, що переведення годинників може бути стресом для організму. За можливості уникайте надмірних фізичних та розумових навантажень і виділяйте достатню кількість годин для сну. Детальніше про те, як підготувати організм до переходу на новий час – читайте у матеріалі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, коли і в кого вперше виникла ідея переводити годинник.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело

Новости Украины