Терехов назвав термін, за який можна відбудувати Харків за наявності грошей

У місті пошкоджені понад 3500 багатоповерхівок.

У Харківській міській раді запевняють, що намагаються залучити світ, аби відновити місто.

Ігор Терехов вважає, що відбудувати Харків за наявності грошей можна за два роки. Йдеться не тільки про реконструкцію будинків, а і про об’єкти інфраструктури.

«Різних ступенів пошкоджень зазнали близько 3,5 тис. будинків. Якщо будуть кошти, то за два роки все це можливо відновити. Це й інфраструктура, і школи, і дитячі садки»,  — сказав Терехов під час інтерв’ю Наталії Мосейчук. 

Уже звучала цифра, що на відновлення Харкова необхідно 9,5 млрд доларів. Поки що місто намагається ремонтувати будинки власними силами. Зокрема, найбільший забудовник міста «Житлобуд-1» відновлює багатоповерхівки, зокрема на Салтівці, у центрі Харкова.

Але повного переліку понівечених будинків і тих, які можна відбудувати, немає.

Заступник директора департаменту ЖКГ міськради Олексій Богач навесні 2023 року сказав, що не можна відновити 49 будинків у Харкові. Це багатоповерхівки із значними ураженнями. Раніше у «Житлобуд-1» називали таким, що не підлягає реконструкції, лише один будинок на Північній Салтівці — за адресо. вул. Н. Ужвій, 82. 

На даний момент усі будівельні роботи тривають за рахунок міста. Навесні було відомо, що місту вдалося відремонтувати, або «реанімувати» близько 200-т будинків.

Терехов запевняє, що міська влада «уже зараз працює над відбудовою та робить усе, щоб залучити до цього міжнародну спільноту». 

Джерело

Новости Украины