Тести на коронавірус в Чернігів надійдуть до кінця тижня

Про це заявив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, коментуючи готовність області до боротьби з вірусом.

Він зазначив, що на Чернігівщині не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус. Проте у відповідь на уточнюючі питання додав, що «підстав для перевірки на COVID-19 не було».

– Було декілька звернень, але на догоспітальному етапі всі підозри були клінічно виключені. На основі цитотестів були встановлені діагнози: грип (типу Б) та ГРВІ, – зазначив голова ОДА.

Також Андрій Прокопенко розповів, що наразі всі дослідження проводить лабораторний центр МОЗ в Києві, але скоро й Чернігів отримає необхідні тести.

– Додаткові тести на коронавірус (10 мільйонів штук) будуть в Києві завтра – до кінця тижня нам передадуть необхідну кількість в область, – написав він.
Андрій Прокопенко також повідомив, що у лікарнях Чернігвської області є: 258 апаратів, які забезпечують штучну вентиляцію легень (в тому числі 40 для дітей).

Конкретно по Чернігову – наступні цифри:

• у міських лікарнях Чернігова – 20 апаратів (в тому числі 5 – для дітей);

• в обласній дитячій лікарні – 22 апарати;

• в обласній лікарні для дорослих – 36 апаратів (+1 транспортний)

Решта 180 апаратів – у медичних установах по всій області. За словами Андрія Прокопенка, в залежності від ситуації, вони можуть бути переміщені туди, де буде більша потреба. Також він пообіцяв, що найближчим часом будуть закуплені додаткові дихальні апарати.

Голос города
Чи боїтеся ви короновіруса?
Проголосовало 719 человек
Результаты
Голосовать

47,1 %
Так. Сиджу вдома — нікуди не виходжу

35,9 %
Ні. Це далеко від Чернігова

8,3 %
Пізно боятися. Я вже хворію

7,9 %
Нема чого боятися. Це маркетинговий хід

0,7 %
А що це?

Источник

Новости Украины