Тисячу окопних свічок за кілька годин виготовляють у Хмельницькому для військових

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

Близько тисячі окопних свічок за кілька годин виготовляють волонтери в офісі "Розумне довкілля Хмельницький". Працюють так один раз на два тижні. Долучаються до цього як хмельничани, так і вимушені переселенці. Про це розповіла представниця офісу "Розумне довкілля Хмельницький" Світлана Каритун. За її словами, свічки безплатно передають українським військовим на передову по всій лінії фронту.

Скільки вже передали та хто долучається до такої допомоги, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Береться ось така картонка, паличка. Загинається, щоб не випадала і просто закручується", — розповідає харків’янин Дмитро Приходько.

Дмитро Приходько показує, як робити окопну свічку. У Хмельницький Дмитро приїхав за кілька днів до початку повномасштабної війни Росії проти України. Зараз тут волонтерить для українських захисників.

"Я тут кручу свічки, бо мені це подобається і я допомагаю нашим військовим. Коробку вже ми разом зробили всі. Ну, я сітки плів з мамою",— каже Дмитро Приходько.

Хмельничани та вимушені переселенці виготовляють окопні свічки для військових. Фото: Суспільне Хмельницький

В офісі "Розумне довкілля Хмельницький" збираються хмельничани та вимушені переселенці. Вони виготовляють окопні свічки для військових, розповідає представниця офісу Світлана Каритун. Працюють так по кілька годин. Цього разу прийшло 30 волонтерів.

"Зазвичай ми збираємося раз на два тижні, в середньому, ми накручуємо близько тисячі свічок. І якраз на ці два тижні, аби їх позаливати та передати військовим", — розповідає Світлана Каритун.

Нарізає картон для свічок Володимир Сарахман. Разом із дружиною Оленою чоловік переїхав із Маріуполя у квітні через повномасштабне вторгнення Росії. Тут сім’я волонтерить у вільний від роботи час.

"Оскільки я ріжу одразу всю коробку, у дівчат виходить трішки повільніше, я так прискорюю процес",— каже житель Маріуполя.

За кілька годин волонтери виробляють до тисячі окопних свічок. Фото: Суспільне Хмельницький

"А мета – одна. Наша віра в Перемогу — непохитна. Все це робиться заради нашої перемоги. Ми будемо все робити, аби якомога швидше потрапити до Маріуполя – до українського Маріуполя", — каже Олена Сарахман.

Воїнам волонтери передали безплатно понад шість тисяч окопних свічок, каже Світлана Каритун. За її словами, свічки отримують українські військові на передовій по всій лінії фронту.

"Ми передаємо військовим на різних напрямках, не тільки Хмельничанам, чи хто з області – будь-кому, з усіх куточків України, хто до нас звертається. Часто до нас приїжджають і самі військові, які, наприклад, у відпустці на декілька днів, то вони беруть ящики собі свічок. Так само до нас звертаються і волонтери, родичі друзі військових", — пояснює Світлана Каритун.

В офісі «Розумне довкілля Хмельницький» раз на два тижні місцеві та переселенці виготовляють окопні свічки для військових. Фото: Суспільне Хмельницький

Вдруге для військових прийшла робити окопні свічки місцева жителька Тамара Брицька.

"Матеріали тут були, свого не приносила. Я бляшанки кидаю у ті контейнери, які є в місці", — каже хмельничанка.

Матеріали до свічок, а це картон, металеві бляшанки та віск приносять люди, розповідає Світлана Каритун.

Матеріали до свічок приносять люди. Фото: Суспільне Хмельницький

"У нашому місці є жовті контейнери. Більшість з них розміщені біля "ЖЕКів". Тобто, в ці контейнери можна приносити бляшанки. Прохання, аби ці бляшанки були чистими. Потреба, це саме в парафіні й воску, це те, чого найбільше не вистачає і це те, що найбільше розходиться", — розповідає представниця офісу "Розумне довкілля Хмельницький".

Свічки, які накрутять тут люди, каже Світлана Каритун, заллють воском працівники "Центру управління відходами". Після цього відправлять готові вироби на фронт. За словами Світлани Каритун, такі окопні свічки робитимуть до кінця холодів.

Новости Украины