Топ-5 найкращих парків розваг Європи

Діснейленд – це мрія кожної дитини. Десятки атракціонів, аніматори, весела музика… Але ж там завжди стільки людей, що ніде й пилинці впасти. Сьогодні розповімо вам про альтернативні парки розваг, які подарують вам не менше, а може й більше вражень.

Італія, Гардаланд

Одна з найпопулярніших локацій для розваг у Європі. Вона розташована на березі озера Гарда, між Венецією та Міланом. Її площа — 600 тисяч квадратних метрів. 

Відкрив парк італійський бізнесмен Лівіо Фуріні, надихнувшись атмосферою американського Діснейленду. Щороку це місце відвідують понад 3 мільйони людей.

У Гардаленді є кілька тематичних зон: Атлантида, Єгипет, Бірманн, Схід, Середньовіччя, Космос, Дикий Захід, Гаваї, Європа минулого століття, Фантастика і мультфільми. 

Загалом парк налічує 36 атракціонів, серед яких найпопулярніші — американські гірки, що «пірнають», Раптор і Мамонт, Блакитний торнадо, Магічна гора та Секвоя пригод, місто піратів, водний Рапід тощо. Також тут є реалістичний 4D-кінотеатр.

Вартість квитків — від 50 євро, але при купівлі онлайн можна взяти й за 39.

Коли працює парк:

  • Травень – середина червня: з 10:00 до 17:00-19:00.
  • Середина червня – середина вересня: з 10:00 до 19:00-23:00.
  • Друга половина вересня: з 10:00 до 17:00-21:00.
  • Жовтень – січень: вихідні та свята: з 10:00-10:30 до 18:00-20:00.

Німеччина, LEGOLAND 

Цей парк повністю побудований із Лего. Тому це обов’язковий пункт відвідування для всіх фанатів знаменитого конструктора.

Розважальний комплекс розташований у центрі Баварії, у місті Гюнцбург. Його площа — близько 140 гектарів. Територія має форму кола, розділеного на тематичні зони: Країни Піратів і Фараонів, Уява, Королівство лицарів, Пригоди та Місто. 

Тут є атракціони як для дітей, так і для дорослих: водні та американські гірки, канатна дорога, а також зустріч з улюбленими персонажами конструктора. А в центрі парку стоїть MINILAND — музей, у якому зібрані з Лего копії відомих міст Європи в масштабі 20:1.

Вартість квитків — від 64 євро, а при купівлі онлайн —  від 39 євро.

Коли працює парк:

  • Квітень — листопад: з 10:00 до 18:00.
  • Вихідні та свята: з 10:00 до 20:00.

Німеччина, Європа-парк

Найбільший з німецьких центрів розваг, і другий за популярністю після Діснейленду. Знаходиться він у місті Руст на південному заході країни та займає площу в 65 гектарів.

Парк заснували 1975 року як демонстраційний майданчик, але зрештою це стало одним з улюблених місць усіх шанувальників атракціонів.

Як і багато аналогів, розважальний комплекс розділений на тематичні зони, кожна з яких відповідає тій чи іншій країні Європи: Швейцарії, Португалії, Греції, Італії, Великій Британії тощо. Кожна з 13 частин має свою унікальну архітектуру. Крім держав, ви можете відвідати Зачарований ліс, Землю вікінгів і Королівство мініпутів.

Загалом тут на туристів чекають понад 100 атракціонів і десятки розважальних шоу, включно з гладіаторськими боями. Найдовша гірка становить 850 метрів, а найвища — 73.

Вартість квитків — від 49 євро.

Коли працює парк:

  • 25 березня — 5 листопада: з 9:00 до 18:00.
  • 6 листопада — 7 січня: щодня з 11:00-19:00, крім 24 і 25 грудня.

Іспанія, Port Aventura 

Найбільший парк атракціонів у країні розміщений на території популярного курорту – на узбережжі Коста Дорада біля міста Салоу.

На величезній території площею 34 тисячі квадратних метрів розміщені готелі, аквапарк і п’ять тематичних розважальних центрів у стилі Китаю, Дикого Заходу, Полінезії, Середземномор’я і Мексики.

У парку 10 ігрових зон, на яких розташовані американські гірки, каруселі, а також проводяться щоденні шоу-програми. Для малюків є багато водних розваг, включно з інтерактивними фонтанами, джерелами-джакузі та навіть піратським кораблем!

Щороку локацію відвідує близько 5 мільйонів людей. Найпопулярніші атракціони: Шамбала, Дракон Хань, що має довжину 1269 метрів і включає вісім мертвих петель, Ураган Кондор, Гранд-Каньйон, 4D кінотеатр Морська Одіссея. А ще тут виступає легендарний Цирк дю Солей!

Вартість квитків — від 40 євро.

Коли працює парк:

  • Цілий рік із 10:30 — 19:00 і 10:30 — 23:00, точний час потрібно дізнаватися на сайті.

Кіпр, WaterWorld

Найбільший у Європі аквапарк, стилізований під стародавню Грецію. Тут на вас чекає 35 водних гірок, розділених за рівнем екстриму. До речі, їхні назви перегукуються з сюжетами античних міфів. Наприклад, ви можете покататися на Падінні Ікара, Громі та Блискавці, Подвигу Геракла тощо.

Окрім атракціонів, на території працюють ресторани, піцерія та кіоски з морозивом. Можна просто полежати на шезлонгу і поплавати в басейні. А якщо захочете чогось незвичного —  вам запропонують картинг і рибний пілінг для тіла.

Вартість квитка — від 27 євро.

Коли працює парк:

  • Червень — вересень: з 10:00 — 18:00
  • Квітень — жовтень: з 10:00 — 17:00

Парки атракціонів дають змогу забути про сірі будні та на кілька годин відчути себе в казці або іншому світі. Сподіваємося, нам вдалося показати, що вибір не обмежується тільки Діснейлендом, і у вас з’явилися нові ідеї для майбутньої поїздки.

Раніше OBOZ.UA розповідав, де відпочити на канікулах з дітьми.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!  

Джерело

Новости Украины