Найстаріший у світі McDonald’s: який вигляд має ретрозаклад зараз. Фото

Найстаріший з ресторанів McDonald’s, який був відкритий ще у 1953 році, розташований у місті Дауні штату Каліфорнія. Цей заклад досі зберіг свою оригінальну та неповторну ретроатмосферу 1950-х років.

Ресторан у Дауні був лише третьою відкритою франчайзою McDonald’s. Детальніше про заклад – читайте далі в матеріалі.

Власниками франшизи ресторану в Дауні були Роджер Вільямс і Бердетт Лендон, які придбали права на нього безпосередньо у братів Макдональдів. Тому їм не потрібно було дотримуватись стандартів модернізації, як це роблять всі інші франшизи McDonald’s.

Внаслідок того, що він діяв незалежно від головного бізнесу, цей заклад зумів зберегти свій оригінальний дизайн, і його персонал досі вдягає уніформу з 1950-х років та паперові капелюхи.

У закладі подають бургери, чізбургери, картопля фрі та молочні коктейлі згідно з оригінальним рецептом. Ресторан є одним з небагатьох у країні, де ще можна замовити смажений у фритюрі яблучний пиріг, який був частиною меню, але який в решті ресторанів McDonald’s виключили у 1992 році, замінивши менш жирною печеною альтернативою.

При вході в заклад гостей зустрічає оригінальний символ McDonald’s — Спіді, який є мультяшним шеф-кухарем з бургером замість голови. У 1967 році мережа замінила цього персонажа клоуном Рональдом Макдональдом.

Дві золоті арки, розміщені по обидва боки вітрини ресторану, також є реліквією, оскільки вони були встановлені лише в перших трьох закладах McDonald’s у світі. Ресторан у Дауні був лише другим McDonald’s з таким унікальним дизайном. Вночі ці арки, що є символом бренду по всьому світі, освітлюють характерним неоновим світлом.

Після землетрусу у 1994 році керівництво McDonald’s прийняло рішення закрити заклад назавжди, вважаючи, що його модернізація обійдеться надто дорого. Проте міська влада відмовилася надати дозвіл на знесення, і місце було внесено до Національного реєстру історичних місць. Це дозволило врятувати заклад, який, врешті, знову відкрився у 1996 році.

Спочатку це була автостоянка самообслуговування з лише одним місцем для сидіння, яке було розміщене у приміщенні музею, що знаходився поруч. У музеї містяться різноманітні артефакти, та навіть перше меню закладу, де вказано, що оригінальний бургер коштував лише 15 центів.

Як повідомляв OBOZ.UA, мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s має намір відкрити у 2024 році в Україні 6 нових закладів. Зокрема, очікується, що нові ресторани з’являться в Ужгороді та Чернівцях.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины