Торік в Чернігові щеплення від сказу зробили трьом тисячам тварин

Протягом минулого року в обласному центрі лікарі міської державної лікарні ветеринарної медицини щепили від сказу більше 3000 тисяч собак та котів – як домашніх, так і безпритульних. Ця цифра фактично відповідає рівню попереднього 2018  року, запевняють ветеринарні спеціалісти.

Про це повідомляється на сайті Головного управлінні Держпродспоживслужби в області.

Значний обсяг робіт був виконаний під час масової безкоштовної вакцинації, яка тривала протягом кількох тижнів. Ветлікарі працювали не лише у клініці, а й на виїзді, щодня буваючи практично у всіх мікрорайонах Чернігова. Ця акція продовжиться і в році нинішньому: її старт запланований традиційно на другу половину травня. Для щеплень, незважаючи на породу і розмір тварини, використовуються однакові дози вакцини «Рабістар».

Крім собак і котів, фахівці міської лікарні ветмедицини також здійснюють щеплення інших домашніх і свійських тварин за бажанням їхніх власників. Адже збудником сказу може бути вражена будь-яка теплокровна тварина, навіть хом’як чи морська свинка, не кажучи вже про корову або коня. Щоправда, вони не  входять до переліку тварин, які підлягають плановій вакцинації, так само, як і хутрові звірі, розведенням яких займаються чернігівці.

До речі, лише за два місяці нинішнього року чернігівськими державними ветеринарними лікарями вже щеплено від сказу 328 собак і 105 котів. Понад 60 тварин перебували на двотижневому карантині. У жодному випадку сказ не був підтверджений.

Тож якщо ви переймаєтесь здоров’ям і життям своїх чотирилапих, хвостатих і вухастих улюбленців, не варто чекати початку планової вакцинації. Вас завжди раді бачити у Чернігівській міській державній лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. 1 Травня, 180. Спеціалісти здійснюють прийом щодня з 8.00 до 17.00, у вихідні і святкові дні – з 9.00 до 13.00.

Источник

Новости Украины