ТРАНСПОРТ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ ОНОВИВСЯ | Новости Энергодара

18 січня міський голова Дмитро Орлов оглянув нову спеціалізовану автомобільну техніку, яка була придбана для комунальних підприємств міста як за кошти міського бюджету, так і за рахунок субвенції на здійснення природоохоронних заходів. В цілому у 2021 році на оновлення автопарку було виділено понад 31,5 млн гривень.

А вже наприкінці року, після завершення всіх необхідних процедур, якими супроводжуються закупівлі,  комунальники отримали п’ять новеньких сміттєвозів із боковим завантаженням, вакуумний автомобіль (асенізатор), колісний багатофункціональний екскаватор-навантажувач з телескопічною рукояттю, чотири трактори та стільки ж причепів для них, автомобіль-самоскид, а також соціальний транспорт: два автобуси і спеціалізовану автівку для перевезення людей з обмеженими можливостями.

«Ми активно оновлюємо автопарк. По-перше, цього потребують комунальні підприємства, адже для нормальної роботи їм необхідна спеціалізована якісна техніка. По-друге, нам потрібно було терміново компенсувати весь транспорт КП «ПКВ» (а мова йде про 50 одиниць), що був арештований та реалізований за виконавчими провадженнями у 2021 році» — нагадав Дмитро Орлов. – Для того, щоб підприємства й надалі могли здійснювати обслуговування житлово-комунальної сфери, Енергодарською міською радою та виконавчим комітетом було прийнято низку відповідних рішень щодо закупівлі нового автотранспорту для КП «ЦД «Промінь» та КП «Тепловодоканал».

Частина цієї техніки, яка вже зареєстрована та поставлена на баланс, наразі використовується в роботі КП «ЦД «Промінь». Наприклад, нові трактори з причепами вже можна побачити на вулицях міста. Інша техніка ж буде задіяна комунальниками найближчим часом, після завершення реєстраційних процедур.

А от новенькі автобуси, що призначені для перевезення військовослужбовців вч 3033, пільгових категорій на присадибні ділянки у літній період, працівників бюджетної й комунальної сфер, а також автомобіль для перевезення людей з обмеженими можливостями, почнуть активно функціонувати після розробки та затвердження відповідних положень й програм.

Як зазначив в.о. директора КП «ЦД «Промінь» Олег Коваль, оновлення автопарку вже з цього тижня кращим чином позначилося на якості роботи підприємства. Зокрема, на вирішенні актуальної для Енергодара проблеми —  своєчасного вивезення побутових відходів, опалого листя тощо. Два сміттєвози з п’яти, а також трактори з причепами вже в роботі. Інша техніка також скоро вийде на вулиці міста.

Джерело: en.gov.ua

Источник

Новости Украины