Травень 2024-го – історичний місяць для українського боксу. Усик, Берінчик та Ломаченко поб’ються за шість чемпіонських поясів

Травень 2024-го – історичний місяць для українського боксу. Усик, Берінчик та Ломаченко поб’ються за шість чемпіонських поясів

Александр Усик, фото — instagram.com/usykaa

Останній місяць весни має стати історичним для українського боксу: одразу троє наших бійців проведуть чемпіонські поєдинки. Олександр Усик зустрінеться у бою за звання абсолютного чемпіона світу з Тайсоном Ф’юрі. Денис Берінчик розіграє титул WBO у легкій вазі з Емануелем Наваррете. Василь Ломаченко в тому ж дивізіоні поб’ється з Джорджем Камбососом за пояс IBF. А передостаннього дня березня Сергій Богачук може стати чемпіоном WBC у першій середній вазі, якщо переможе американця Себастьяна Фундору. Розповідаємо.

30 березня. Лас-Вегас. Бій за титул WBC у першій середній вазі Богачук – Фундора

Для 28-річного Богачука майбутній поєдинок – перший великий титульний бій у кар’єрі (пояс WBC Америка – не береться до уваги). Свою єдину поразку на профі-ринзі український нокаутер – усі 23 перемоги дострокові – зазнав ще 2021 року, достроково поступившись Брендону Адамсу. Далі – п’ять перемог, три з яких – у двох перших раундах.

Читайте також: Богачук: Я хочу показати всім, показати світу, що Україна сильна країна

26-річний Фундора свою єдину поразку на професійному ринзі (20 перемог та нічия) зазнав в останньому поєдинку, достроково програвши Брайану Мендосі. Обидва боксери добре знають один одним, рівні під силу, так що бій має бути цікавим.

Як, до речі, і вечір боксу у Лас-Вегасі, де окрім Богачука та Фундори в ринг вийде Ерісланді Лара, Ісаак Круз, Кіт Турман, Роландо Ромеро та Тім Цзю.

12 травня. Перт. Бій за титул IBF у легкій вазі Ломаченко – Камбосос

Ломаченко програв три головні бої вв своїй професійній кар’єрі. Так, усі три – суперечливо, але їхній результат залишився, а сам українець не зміг здійснити свою мрію. Перший – програний Салідо – не дозволив Ломаченку стати чемпіоном світу у профі у другому поєдинку, встановивши світовий рекорд. Дві інші поразки – у боях з Лопесом та Гейні – не дозволили стати абсолютним чемпіоном світу.

Травень 2024-го – історичний місяць для українського боксу. Усик, Берінчик та Ломаченко поб’ються за шість чемпіонських поясів

Василь Ломаченко – Девін Гейні, фото – Getty Images

Ломаченко знову змушений розпочинати збирання поясів. Але якщо 2014-го Василю було 26, то тепер – на 10 років більше. І далеко не факт, що навіть вигравши у Камбососа взявши пояс IBF, Василь встигне зібрати решту трьох до виходу на спортивну пенсію. Поразка від Камбососа, швидше за все, завершить професійну кар’єру Ломаченка.

18 травня. Сан-Дієго. Бій за титул WBО у легкій вазі Берінчик – Наваррете

Можливо, «допоможе» Ломаченку чи собі інший українець, який виступає у легкій вазі – Денис Берінчик, який 18 травня у Сан-Дієго зустрінеться з мексиканцем Емануелем Наваррете за вакантний пояс чемпіона WBO. У разі перемог Дениса та Ломаченка, здається, організувати бій двох українців буде нескладно. Так, грошей це не принесе, але для спадщини двобій Берінчик – Ломаченко цілком реальний.

Читайте також: Берінчик найдовше із «золотої» збірної України йшов до титульного бою. Два чемпіони світу серед аматорів свого шансу не дочекалися

До повноцінного титульного поєдинку Берінчик йшов понад вісім років – найдовше з «золотої» української збірної 2011-2012 років. Суперник українця – 29-річний мексиканець Наваррете – дуже досвідчений боксер, в активі якого 40 боїв на професійному рівні (38 перемог) та 13 (!) титульних поєдинків. Наваррете виглядає навіть більш небезпечним суперником, ніж Камбосос для Ломаченка. Враховуючи той факт, що Берінчик лише вчетверте боксуватиме за межами України і перший – у США, стає зрозуміло, чому букмекери вважають мексиканця фаворитом бою.

18 травня. Ер-Ріяд. Бій за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі Усик – Ф’юрі

Тут все зрозуміло і зайвих слів не потрібує. Найочікуваніший поєдинок у надважкій вазі та професійному боксі за останні кілька років. Перший поєдинок у Королівському дивізіоні за чверть століття. Бій за право увійти до історії.

Читайте також: Бій Усик – Ф’юрі переноситься вшосте. На нього чекають близько півтора року

Поєдинок Усик – Ф’юрі переносився шість разів. Хочеться вірити, що цього разу бій відбудеться, а «не зістрибнути» британцю «допоможе» сума у 10 мільйонів доларів, яку має заплатити боксер, який відмовився від бою у заплановану дату.

Джерело

Новости Украины