Тривожні виклики та гучні перемоги рятувальників Хмельниччини у 2020 році (ВІДЕО)

16 лютого в залі селекторних нарад Хмельницької обласної державної адміністрації рятувальники та влада в онлайн-режимі підсумували роботу територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту за 2020 рік.

Минулий рік був надзвичайно складним, адже водночас із основною роботою надзвичайники відповідали на виклики світової пандемії, руйнівним паводкам та масштабним лісовим пожежам.

Засідання розпочалося із вступного слова голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія: «Факти професіоналізму наших надзвичайників говорять самі за себе: це понад 32 тисячі виїздів, близько 1400 ліквідованих пожеж та найголовніше – 157 врятованих людських життів. У складну мить, коли від вашого рішення залежить без перебільшення чиєсь життя, ви не оглядаєтесь, а робите крок вперед. Щиро дякую вам за наполегливу працю та відвагу, за готовність прийти на допомогу, навіть ризикуючи власним життям».

  • Хмельницький район: рятувальники витягнули зі снігу «швидку»

Крім того, голова краю окреслив основні завдання, що стоять перед державою та пожежно-рятувальною службою Хмельниччини на 2021 рік, а це – підвищення ефективності оперативного реагування та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, пожеж і небезпечних подій, підвищення рівня захисту населення від загроз, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, шляхом здійснення заходів щодо гуманітарного розмінування, робота з об’єднаними територіальними громадами щодо реалізації повноважень у сфері цивільного захисту та створення місцевих пожежних команд. Серед пріоритетних завдань залишається технічне переоснащення сучасною технікою, аварійно-рятувальними засобами та спеціальним обладнанням пожежно-рятувальних підрозділів.

Начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко подякував усім головам об’єднаних територіальних громад за спільну роботу та зазначив, що останніми тижнями через складні погодні умови пов’язані з хуртовинами, сильними заметами та снігопадами, підрозділи ДСНС Хмельниччини здійснили 148 виїздів для надання допомоги людям, які стали заручниками негоди. Надзвичайники розчищали дороги, відбуксировували з снігових заметів рейсові автобуси, вантажівки, «швидкі», які транспортували медиків до хворих та породіль. «Ми завжди готові першими вступити в бій з вогнем, повенями, сніговими заметами, рятувати життя і матеріальні цінності наших громадян», — продовжив Едуард Петрович.

Під час заходу присутні мали можливість переглянути відео про діяльність Служби порятунку Хмельниччини у 2020 році, а перший заступник начальника Головного управління Дмитро Бондар звернувся до голів об’єднаних територіальних громад вжити заходів щодо запобігання пожежам та надзвичайним подіям на ввірених їм територіях.

В урочистій обстановці Сергій Гамалій нагородив грамотами, подяками, відзнаками МВС та обласної державної адміністрації кращих рятувальників краю.

Источник

Новости Украины