Троє шахраїв із різних регіонів України ошукали харків’ян

Зловмисникам оголосили підозру.

За попередніми підрахунками, шахраї ошукали клієнтів банку на мільйон гривень.

Слідчі оголосили підозру 28-річному чоловікові родом із Донецької області, 29-річній жінці, яка зараз мешкає в Києві, та 36-річному чоловікові, який проживає у Житомирській області. Вони ошукували мешканців Харкова. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, ці троє людей раніше були знайомі. Вони вирішили організувати схему онлайн-шахрайства. 36-річний чоловік розсилав SMS-повідомлення клієнтам банку, де містилася фейкова інформація про нібито блокування банківських карток, а також номери мобільних телефонів так званих «спеціалістів» для того, щоб вирішити питання. Клієнти банку дзвонили на ці номери та надавали персональну інформацію. Шахраї переводили гроші з їхніх карток.

«Після цього потерпілі дзвонили на вказані номери та думали, що спілкуються зі справжніми працівниками банку. Будучи введеними в оману, вони надавали всю необхідну інформацію: номери карток, пін-коди, CVV-код та інше. У подальшому ділки переводили всі гроші з карток людей на підконтрольні їм банківські рахунки», — розповіли у прокуратурі.

Щомісячно кожен із шахраїв отримував близько 200 000 гривень. За інформацією Головного управління Нацполіції в Харківській області, за попередніми підрахунками, загальна сума збитків складає мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдоволонтера з Харківської області засудили на 4 роки тюрми за шахрайство

У середу 28 березня у шахраїв провели обшуки. Під час них виявили банківські картки, SIM-картки, стартові пакети операторів мобільного зв’язку, мобільні телефони, ноутбуки, чорнові записи. В одного зі зловмисників виявили «трудову книжку» та документи про освіту з «ДНР».

Підозру трьом зловмисникам оголосили за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також слідчі встановлюють інших людей, які можуть бути причетними до злочину.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Украины