У Донецькій області загинули двоє військових із Харківщини

Про загибель бійців повідомили у Первомайській та Дергачівській громадах.

Олексій Решетников та Олег Міцай отримали смертельні поранення під час обстрілів на Донеччині.

20 березня у селі Іванівське Бахмутського району (Донецька область) загинув військовий із Первомайської громади Олексій Решетников. Він потрапив під гранатометний обстріл із боку російських окупантів. Про це повідомив мер Первомайського Микола Бакшеєв.

Олексій Решетников народився у 1975 році у місті Первомайський. Закінчив місцеву школу, потім Первомайське ПТУ №29. Працював далекобійником. 

На початку березня минулого року Олексій Решетников долучився добровольцем до територіальної оборони, згодом пішов у штурмовий підрозділ Збройних сил України. Служив командиром бойової машини-командира 1-го штурмового відділення 2-ї штурмової роти 3-го штурмового батальйону 5-ї штурмової бригади, старшим сержантом. Брав участь у деокупації Куп’янська. 

Захисника згадують як веселу та життєрадісну людину. У нього залишилися дружина, діти та матір. Попрощаються з Олексієм Решетниковим 31 березня.

Олексій Решетников. Фото: Микола Бакшеєв

Про загибель ще одного військового, Олега Міцая, повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації В’ячеслав Задоренко. Олег Міцай жив у місті Дергачі з 1985 року. У 2014 і 2015 роках служив у зоні АТО. Нагороджений почесними медалями за високий професіоналізм під час виконання обов’язків.

Після повномасштабного вторгнення продовжив захищати Україну. Служив на посаді стрільця-санітара у 53-й окремій механізованій бригаді. Загинув Олег Міцай 22 березня біля села Водяне Донецької області. Він отримав поранення під час артилерійського обстрілу з боку загарбників. Йому було 45 років. Попрощалися із захисником 29 березня.

«Він був вольовою, сильною, порядною та чесною людиною. Десятки жителів громади прийшли проститися з героєм на кладовище по провулку Семенському у Дергачах. У Олега залишались дочка Валерія та мати Зінаїда», — розповів В’ячеслав Задоренко.

Олег Міцай. Фото: В’ячеслав Задоренко

Як писав UA-NEWS.in.ua, 24 березня у селі Іванівське Бахмутського району Донецької області загинув військовий із Роганської громади Харківської області Сергій Андрусяк. 26 березня у бою в місті Бахмут смертельні поранення отримав Дмитро Барвінок із Борівської громади.

Джерело

Новости Украины