У чому переваги безконтактної оплати за допомогою телефону

Сьогодні покупці в магазинах можуть швидко оплачувати покупки або послуги, навіть не маючи під рукою картки. Для цього достатньо прив’язати банківську картку до телефону і завантажити додаток для безконтактної оплати.

Маючи можливість оплатити телефоном будь-які покупки, ви:

  • не передаєте картку касирові, отже треті особи не дізнаються ваші персональні дані, наприклад, номер картки або код CVV2;
  • швидко і легко сплачуєте за товари та послуги, просто доторкнувшись телефоном або карткою до зчитувального термінала;
  • можете не вказувати ПІН-код, якщо сума платежу не перевищує 500 гривень.

Крім цього, за допомогою безконтактної технології ви можете оплатити не тільки покупки в магазині, але й проїзд у громадському транспорті. Однак для цього в ньому повинен бути встановлений зчитувальний термінал.

Як працює безконтактна технологія

Процес безконтактної оплати дуже легкий: просто доторкніться телефоном або картою до pos-терміналу. Коли ви почуєте звуковий сигнал, гроші будуть списані з вашого рахунку. Після цього термінал блокується на весь час обробки замовлення, а значить кошти не спишуться вдруге, поки процедура оплати не буде повністю завершена.

Щоб скористатися безконтактною оплатою, встановіть на свій смартфон відповідну програму. Для більшості пристроїв, що працюють на операційній системі Android, підходить програма Google Pay. Версія Андроїд на вашому телефоні повинна бути 4.4 або вище.

Коли додаток буде завантажено на телефон, зайдіть у нього, а потім прив’яжіть одну зі своїх банківських карток. Вкажіть платіжні реквізити, які у вас попросить додаток, щоб отримати можливість безконтактної оплати телефоном. Врахуйте, що не всі банки підтримують Гугл Пей. Детальну інформацію про це можна знайти на офіційному сайті Мастеркард — Mastercard.ua.

Яким має бути пристрій з безконтактною технологією

Клієнтам Mastercard слід переконатися, що їх пристрій підтримує технологію безконтактної оплати. Якщо це не так, ви не зможете сплачувати за покупки за допомогою телефону, навіть якщо оформили в банку безконтактну картку і встановили на смартфон відповідну програму.

Щоб переконатися, що ваш смартфон підтримує технологію безконтактних платежів:

  • зайдіть у налаштування телефону;
  • перейдіть до вкладки «Бездротові мережі»;
  • виберіть у цьому меню розділ «Ще»;
  • в списку з’явиться пункт «NFC», що підтверджує, що телефон підтримує безконтактні платежі.

Якщо ваш пристрій не має NFC-чіпа, ви все ще можете користуватися безконтактною оплатою за допомогою картки. Для цього у платіжній системі Мастеркард є відповідна технологія.

Новости Украины