У Києві невідомі зірвали святкове богослужіння у храмах

Незвичайний випадок стався в Києві: невідомі під час служби в храмах УПЦ Московського патріархату та Української греко-католицької церкви з нагоди свята Хрещення зірвали богослужіння включивши аудіозапис арабською мовою зі звуками стрілянини з автоматів.

Офіційних коментарів про те, що сталося, поки що немає. На думку користувачів соцмереж, акція є спланованим продовженням попередніх хуліганських дій, адже церкви вже нападали з боку так званих вуличних художників, які завдали графіті прямо на стіни культових споруд у вигляді символіки міжнародної ісламістської організації «Брати мусульмани».

Крім того, люди висловлюють своє занепокоєння тим, що відбувається, адже багато хто пам’ятає про екстремістські витівки представників цієї організації, зокрема, в країнах Європейського Союзу. У ряді таборів «Брати мусульмани» є забороненою організацією, а поширення її ідеології переслідується за законом.

Громадськість розраховує, що правоохоронні органи правильно кваліфікують дії невідомих осіб не як хуліганство, вчинене з особливим цинізмом, а як екстремістські дії, спрямовані проти міжетнічного та міжконфесійного світу у нашій країні.

«Брати-мусульмани».

Новости Украины